1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Alp : "Doğu Ekspresi bilet fiyatları Kars turizmine darbe vuruyor"
Milletvekili Alp : "Doğu Ekspresi bilet fiyatları Kars turizmine darbe vuruyor"

Milletvekili Alp : "Doğu Ekspresi bilet fiyatları Kars turizmine darbe vuruyor"

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp köylülerle birlikte Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine seslendi: Doğu Ekspresi bilet fiyatları Kars turizmine darbe vuruyor...

A+A-

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Doğu Ekspresi tren bilet fiyatlarına tepki gösterdi; Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karaurgan durağındaki internet sorununa dikkat çekti. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine çağrıda bulunan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Tüm Kars’ın ortak bir sorunu var. O da Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının maalesef Avrupa’yla kıyaslanır bir hale gelmiş olması. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının mutlaka eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini ve internet sorunu olan Karaurgan Köyü durağı biletlerinin de tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz” dedi.

“Karaurgan halkı internete ulaşamıyor, içerden bilet alamıyor”

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karaurgan Köyü tren durağında köylülerle birlikte açıklama yapan CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, “Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine Doğu Ekspresi’nin en son duraklarından biri, Türkiye’nin belki de en küçük tren durağı Karaurgan’dan sesleniyorum. Karaurgan halkının tren ulaşımı maalesef kesilmiş durumda. Çünkü artık eskisi gibi içerden bilet alamıyorlar ancak internet yoluyla bilet alabiliyorlar. Burada çok ciddi bir internet sorunu var. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın internete erişimi çok zor. İnternete erişebilenlerin de kredi kartıyla ödeme imkanı yok. Bu yüzden trenlerden bilet alamıyorlar ve Erzurum- Kars’la ulaşımı kesilmiş durumda” dedi.

“Tüm Kars’ın ortak bir sorunu var. Doğu Ekspresi bilet fiyatları yeniden düzenlensin”

Doğu Ekspresi tren seferlerinin Kars turizmine ve kalkınmasına çok büyük katkı sağladığını ifade eden CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp bilet fiyatlarının pahalı olmasına ise tepki gösterdi. Sosyal medyasında paylaştığı açıklamasında Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının Kars turizmine darbe vurduğunu söyledi.

Bilet fiyatlarının eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesi gerektiğini söyleyen CHP’li Alp, “Bütün Kars’ın ortak bir sorunu var. O da Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının maalesef Avrupa’yla kıyaslanır bir hale gelmiş olması. Doğu Ekspresi ile insanlar Kars’a gelmeye başladı. Kars kalkınmaya başladı, turizmi artmaya başladı, esnafımız satış yapmaya başladı. Fakat Ulaştırma Bakanlığı çok iyi giden bu uygulamayı da maalesef bozdu. Çünkü gidiş geliş bilet fiyatları 25 bin liraya ulaştı. Öğrencilerimiz, yaşlılarımız, emeklilerimiz Doğu Ekspresi’nden mahrum kaldı. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının mutlaka eskisi gibi ulaşılabilir bir düzeye getirilmesini ve Karaurgan için de biletlerin tren içerisinden satın alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.