1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Adem Çalkın : "Karsımızda Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor"
Milletvekili Adem Çalkın : "Karsımızda Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor"

Milletvekili Adem Çalkın : "Karsımızda Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars’ta hayvancılıkta et ve süt verimini artırmak için mera ıslahı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, gereken projelerin büyük bir planlama ile yürütüldüğünü dile getirdi.

A+A-

Milletvekili Adem Çalkın sözlerini şöyle sürdürdü : “AK Parti hükümetleri olarak, hayata geçirdiğimiz projeler ile, Kars’ımızda meralarımızı daha verimli hale getirmek, üreticilerimizin daha çok kazanması için çalışmalarımız büyük bir kararlılıkla sürüyor.

Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında, Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından, Merkez Ani ve Çağlayan Köyleri ile Arpaçay Kuyucuk ve Sarıkamış Sırbasan Köylerinde Mera Islah Projeleri yürütülecektir. Bu proje ile, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Kars’ımızda 100 tonluk korunga tohumu dağıtımı yapılacaktır.

%100 hibe olan korunga tohumu 3 yıl boyunca dağıtımı sürdürülecek olan ve ekimi yapılacak yem bitkimiz sayesinde köy meralarımız ıslah edilmiş olunacaktır.

Böylece, köy meralarında bulunan zararlı bitkiler yok edilerek hayvanlara yarayışlı bitkilerin çoğalması için mera florasında iyileştirmeler gerçekleşecek ayrıca hayvan içme sıvatları başta olmak üzere mera yapıları yerleştirilecektir.

Hayvancılıkta et ve süt verimini artırmayı hedeflediğimiz projenin bütçesi 4.7 milyon liradır.

Projenin hayata geçmesini sağlayan başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Kars Valiliğimize, Kars Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze ve personelimize hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.

Gazi Kars’ımızda hayvancılık yapan tüm üreticilerimiz için hayırlı olsun.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.