1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Millet Bahçesi yok oluyor
Millet Bahçesi yok oluyor

Millet Bahçesi yok oluyor

Kars’ta Cumhuriyet tarihinden bu yana çınar ağaçlarıyla dolu olan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Millet Bahçesi’nin eski özelliğinden eser kalmadı. Bahçe artık yaşlıların gezindiği mekâna döndü.

A+A-

Halk arasında Atatürk Çay Bahçesi olarak bilinen Millet Bahçesi, çınar ağaçlarının kesilmesi, tesislerin ve süs havuzların bakımsızlığıyla dikkat çekiyor. Kars Çayı’nın yanından geçtiği bahçeye artık uğrayan bile yok. Zaman zaman yaşlıların kısa yol olarak kullandığı bahçe aynı zamanda da Kars Çayı’ndaki pis kokular yüzünden tercih edilmiyor.

 

Millet Bahçesi’nde çok eski yıllarda kadınlar matinesi, konserler düzenleniyor, partiler veriliyordu. Son yıllarda ise atıl vaziyette kalan bahçede geçtiğimiz yıl da Belediye tarafından ağaç kesimleri yapıldı.

 

NELER YAPILABİLİR?

 

Öncelikli olarak Kars Çayı islah edilmeli ve pis kokulardan arındırılmalı. Ardından Kars Çayı’nın sağlı-sollu yürüyüş yolları yeniden gözden geçirilmeli ve çaya bakan tarafa korkuluklar yapılmalı. Daha sonra Millet Bahçesi içerisi dizayn edilerek kamelyaların konulması, tesislerin onarılması, süs havuzlarının bakımı ile yeniden hayat verilmeli. Çevre düzenlemesinin de tamamlanmasının ardından eski günlerine geri döndürülmeli.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.