1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mezarlığa 2 bin 500 fidan dikildi
Mezarlığa 2 bin 500 fidan dikildi

Mezarlığa 2 bin 500 fidan dikildi

Kağızman Belediyesi, sorumluluğunda bulunan Şahindere mezarlığına hayırsever vatandaşlar tarafından 2 bin 500 fidan dikildi.

A+A-

Mezarlıkların daha güzel bir görünüme kavuşması için yapılan çalışmalar kapsamında hayırsever vatandaşlar tarafından Şehir Mezarlığı ile Kümbet mahallesinde bulunan Göğsü güzel Mezarlığı’na bu yıl toplam 2 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidanların ve mevcut ağaçların bakımı için görevlendirilen personeller olmadığından hayırsever vatandaşlar kendi imkanlarıyla bu fidanların sulanması için damlama sistemi için su tesisatı çektiler. Mezarlıklardaki yeşillendirme çalışmalarına büyük özen gösteren hayırseverler şu açıklamada bulundular:

“Kağızman belediye başkanı buraya bir bekçi tayin edersen buradaki fidelerin daha sağlıklı bir şekilde mezarlıklarımızdaki ağaçlarımız büyüyerek güzel bir görünüme sahip olacaktır. Ağaçların kuruyan dalları düzenli olarak budanırken dikilen fidanların yüzde 90’ı damlama sistemi ile geri kalan kısmı da hortumla sulanıyor. Bekçi olmadığı için bazı hortumlar kesilmesi nedeniyle fidanlardan bazıları kurumuş biz düzenli olarak takip ediyor kuruyan fidanın yerine yenisini dikiyoruz belediyemizde Eğer bir bekçi verirse buraya fidanlarımız kurumaz ve mezarlıklarımız daha güvenli olacağına inanıyoruz kurban bayramına Kadar 5 bin fidan daha dikeceğiz”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.