1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mezarları Hazır...
Mezarları Hazır...

Mezarları Hazır...

Dünya Yaşlılar Günü’nde Mezar Taşı Yaptırdılar…

A+A-

Kars’ın Selim ilçesinde yaşayan Osman Sabur ve Bakı Ekinci, Dünya Yaşlılar Günü’nde kendilerine mezar taşı yaptırdı.

 

Arkadaşı Ekinci ile televizyonda Dünya Yaşlılar Günü ile ilgili haberi izlerken bu fikrin akıllarına geldiğini belirten Sabur “Hayatımızdan bir yıl daha eksildiğini düşünerek birer mezar taşı yaptırdık. Öldükten sonra kimseye yük olmak istemiyoruz” dedi.

 

Tüm dünyada farklı etkinliklerle kutlanan Dünya Yaşlılar Günü’nde Selim’in Kırkpınar köyünde yaşayan ve her ikisi de 73 yaşında olan Osman Sabur ve Bakı Ekinci, kendilerine mezar yeri satın aldı. Dünya Yaşlılar Günü ile ilgili haberleri televizyonda izlerken mezar yeri satın almaya karar veren iki arkadaş, erken saatte yolcu taşıyan köy minibüsünü kaçırınca 3 kilometrelik yolu yürüyerek ilçeye geldi. Mermer atölyesinde birer adet mezar taşı beğenen Sabur ve Ekinci, yaptırdıkları mezar taşlarını alarak Kırkpınar köyüne geri döndü.

 

Arkadaşı Bakı Ekinci ile televizyon izlerken hayatlarından bir yılın daha eksildiğini düşündüklerini belirten Sabur, “Artık son yıllarımızı yaşıyoruz. Vefatımızdan sonra kimseye yük olmamak için mezar taşlarını şimdiden hazırlattık. Çocuklarımıza sadece mezar yerini kazmak ve bizi defnetmek düşecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.