1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meteorolojiden çığ, buzlanma ve don uyarısı
Meteorolojiden çığ, buzlanma ve don uyarısı

Meteorolojiden çığ, buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge illeri için çığ, buzlanma ve don uyarısında bulundu.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın öğle saatlerine kadar parçalı ve çok bulutlu olacağı, Erzurum’un kuzey kesimleri, Kars’ın kuzey kesimleri ve Ardahan çevresinin çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı olarak geçeceği; gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği bildirildi.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğinin vurgulandığı açıklamada, Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığının eksi 11 derece ölçüldüğü, gün içerisinde ise beklenen en yüksek sıcaklığın eksi 2 derece olduğu, Kars’ta kar kalınlığının 11 santimetre ve Sarıkamış Kayak Merkezinde kar kalınlığının 57 santimetre ölçüldüğü belirtildi.

Bölge illeri için çığ, buzlanma ve don uyarısında bulunan Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle:

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemiz genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sis ve pus hadisesi beklendiğinden özellikle ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemiz genelinde dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.