1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mert, her yerde aranıyor
Mert, her yerde aranıyor

Mert, her yerde aranıyor

Mert, her yerde aranıyor...

A+A-

Kars Valisi Eyüp Tepe, dün saat 12.00 sıralarında, annesinin hazırlayıp sefer tasına koyduğu yemeği babasına götürmek için İstasyon Mahallesindeki evlerinden çıkıp Faik Bey Caddesi’ndeki işyerinin önüne doğru gittikten sonra kaybolan Mert Aydın’ın her yerde arandığını söyledi.

Vali Eyüp Tepe, “Maalesef dün yaşanan talihsiz bir olayla karşı karşıyayız. Dün saat: 14.00 sularında bu olay gerçekleşmiş. Mobese kayıtlarımıza göre Emniyet birimlerimiz yoğun bir takip yapıyor. Bütün Kars’taki hem bizim merkezi sistemimize bağlı mobese kayıt sistemlerini hem de bağımsız iş yerlerine ait kamera kayıtlarını tek tek ele alıyorlar.” dedi.

ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR NETİCE ELDE EDEMEDİK

Olayın şehrin göbeğinde yaşanmasına herkesin şaşırdığını da belirten Vali Tepe, “Yani hem de şehrin ortasında olan olay. Çok kenar köşede olan bir olay da değil. Fakat şu ana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Sadece bir fotoğraf var o fotoğraftaki kareleri çoğaltıyorlar. Belki gören olmuştur diye çoğaltıp dağıtıyoruz. Hani şu kareyi yani şu çocukla şu şahsı görenler var mı diye şehirde çalışmalar devam etmekte.” diye konuştu.

ASAYİŞ TOPLANTISINDA DA BU KONU ELE ALINDI

Vali Tepe ayrıca, “Bugün düzenlenen asayiş toplantısında konuştuğumuz en önemli konuydu. Bunu herkese yayalım, duyuralım istedik. Bu konuda çalışmalarımız devam ederken diğer yandan da bütün mobese ve kamera sistemindeki kayıtları inceleniyor. Bütün arkadaşlarımız mobese görüntülerinin başında ve teker teker inceliyorlar. Ama şuana kadar herhangi bir netice alamadık. Az önce Emniyet Müdürümüz Ercan Çakmak aradı bende umutlu bir haber var düşüncesiyle telefona baktım ama henüz bir haber çıkmadığını öğrendim. Çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. İnşallah kardeşimiz Mert’i sağ salim bulacağız. Şu aşamada henüz bir haber yok.” şeklinde konuştu.

OLAY HER YÖNÜYLE İNCELENİYOR

Vali Tepe, bir gazetecinin “Kaybolan çocuk CHP Belediye Başkan Adayı Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun yeğeni. Olayın siyasi bir boyutu olabilir mi? sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Olayı her yönüyle inceliyoruz. Bunu söylerken elimizde herhangi bir veri olmadan siz olabilir diyebilirsiniz ama benim bunu söyleme lüksüm yok. Çünkü ortada somut bir tehdit veya delil gözükmüyor. Gözükmeyince ben böyle bir tahminde bulunamam ama biz her yönüyle bakmak durumundayız. Her yönüyle incelemek durumundayız. Yani kaçırıldı mı başka bir şey mi oldu kayıp mı oldu her yönüyle bakmamız lazım. Bu nedenle sizleri sağlıklı bilgilerle bilgilendirmek en doğrusudur. Şuan elimizde bulunan bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Şuan Emniyet müdürümüzle görüştüm mobese ve kamera görüntülerini basınla paylaşılmasını istedim. Çünkü orada bulunan fotoğrafı ve görüntüyü herkesin görüp bizlere yardımcı olmasını istedik. Basın olarak sizlerde bu görüntüleri yayınlarsanız bu olay hızlanır. Mert Aydın ile birlikte yürüyen şahsın kimlik tespiti henüz yapılamadı. Çünkü şahsın yüzü gözükmüyor. Ama o anı gören birileri olmuş olabilir diye şuanda daha iyi görünür bir görüntü var mı diye araştırıyoruz. Ama şuan elimizdeki tek delil orta yaşlarda bir şahsın yanında yürüdüğü an. Ama bunun dışında elimizde herhangi bir delil şuan yok. Burada bizler elde ettiğimiz bilgileri karşılıklı olarak paylaşarak en ufak incir çekirdeği kadar da olsa paylaşmak zorundayız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.