1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ​​​​​​​Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler
​​​​​​​Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

​​​​​​​Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Meme küçültme, genellikle her birimiz farklı vücut yapılarına, boy, ayak numarası, tırnak yapısı, burun şekli, omuz genişliği gibi birçok değişik görünüş özelliklerine sahibiz.

A+A-

Meme Küçültme Ameliyatı Hakkında Merak Edilenler

Meme küçültme, genellikle her birimiz farklı vücut yapılarına, boy, ayak numarası, tırnak yapısı, burun şekli, omuz genişliği gibi birçok değişik görünüş özelliklerine sahibiz. Meme yapısı ve büyüklüğü, oval, yuvarlak, damla şeklinde oluşu, meme uçlarının açık veya koyu renk oluşu gibi bir takım değişik özellikler de her kadında farklı şekilde olabilmektedir. Meme şekillerinin farklılıkları; büyük ölçüde genetik özelliklere bağlı olmakta olup, sonradan oluşabilecek doğum, yerçekimi etkisi, aşırı kilo verme ya da alma gibi etkenler de meme şeklinde değişiklikler yaratabilmektedir. Genetik yapının getirisi olarak yahut sonradan oluşabilecek değişiklikler nedeniyle eğer istediğiniz ölçüden daha büyük memelere sahipseniz, meme küçültme estetiği işlemi sonrasında, hayal ettiğiniz ölçüdeki görüntüye kavuşmanız tahmin ettiğinizden de kolay olacaktır.

meme-kucultme-ameliyati-hakkinda-merak-edilenler.jpegMeme küçültme işleminin estetik görünüm dışında yararları nelerdir?

Olması gerektiğinden daha büyük yapıdaki memeler, büyüklüğü ile doğru orantılı olarak vücuda; özellikle boyun, sırt ve omuzlara ekstra ağırlık yaratmakta, sıcak havalarda göğüs altındaki bölümlerde fazla terleme sonucunda pişik, egzama, mantar enfeksiyonu gibi birtakım cilt sorunlarını da beraberinde getirebilmektedir. İdeal ölçülere sahip bir vücutta orantısız bir görüntü sunan büyük memeler, estetik açıdan da iyi bir görüntü sağlamadığı gibi, kişisel özgüvenimize ve psikolojimize de zarar verebilmektedir.

Özellikle ergenlik çağındaki genç kızlarımız, büyük memelere sahip olduklarında, onları saklayabilmek kaygısıyla öne doğru eğik yürüme alışkanlığı edinmekte ve hayat boyu bu yanlış duruşu devam ettirerek ister istemez kambur duruş, içe doğru eğik yürüme gibi omurgaya zarar verebilecek durumlarla karşılaşabilmektedirler. Kişiler, uygun bedende kıyafet bulmakta zorlandıkları gibi, belli bir tip sutyen takmak zorunluluğu hissetmekte, sutyen askılarına binen ağır yük ise, omuzlarda baskı, çukur görüntü gibi istenmeyen durumlara sebep olmaktadır.

Vücudumuzda gereksiz bir yükü taşımayı hiçbirimiz istemeyiz. Sağlıklı olmak ve büyük memenin getirisi olabilecek cilt hastalıklarından, omurga problemlerinden kurtulmak açısından bize oldukça fayda sağlayacak olan meme küçültme operasyonu, beraberinde getireceği psikolojik faydalar ile güzel ve ideal ölçüde göğüslere sahip olma hissinin vereceği özgüven, kıyafet ve sütyen satın alırken karşımıza çıkan zorluklardan kurtulma adına da kişisel özgüvenimizi arttıracaktır.

Meme küçültme operasyonu nasıl bir işlemdir?

Öncelikle kliniğimize randevu alarak geldiğinizde, cerrahlarımız tarafından muayene edilerek her türlü endişenizi giderecek şekilde bilgilendirilme şansına sahip olacaksınız. Vücut tipinize ve şahsî tercihinize göre ortak kararınızla belirlenecek ölçüler doğrultusunda; operasyon öncesi yapılacak birtakım laboratuvar testleri ile birlikte meme küçültme ameliyatınız için uygun tarih belirlenecektir. İşlem gerçekleşirken, memedeki fazla yağ dokusu çıkarılarak memelerde orantısızlık, sarkıklık yahut herhangi bir deformasyon söz konusu ise, istenildiği taktirde bu problemler de aynı süreçte giderilerek, vücudunuza uygun ve ideal ölçüde, beğeninize yönelik şekilde operasyon tamamlanmaktadır. Sonrasında operasyon durumuna göre bir ya da iki gün hastanede kalarak takibiniz yapılmakta, gereken tedavi ve kontroller gerçekleştikten sonra memnun bir şekilde sizi taburcu etmek suretiyle işlemi sonlandırmaktayız.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci nasıl gerçekleşir?

Meme Küçültme işlemi uygulanan göğüslere sporcu sutyenine benzeyen bir korse takılır. Doktorumuzun önerisi ile -kişisel faktörlere bağlı olarak değişebilecek bir süre için- düzenli aralıklarla kontrole gelmeniz, yine hekiminizin belirleyeceği bir süre dâhilinde korse kullanmanız gerekmektedir. Bunun dışında bir süre ağır kaldırmamanız, vücudu zorlayacak hareketlerden kaçınmanız, önereceğimiz iyileştirici cilt bakım kremlerini düzenli kullanmanız iyileşme sürecinizi en sağlıklı, rahat ve hızlı bir şekilde geçirmenizi sağlayacaktır.

Meme küçültme operasyonu sonrası ameliyat izi kalır mı?

Bilindiği üzere meme uçlarını çevreleyen kısım koyu renkli bir dokuya sahip olduğundan, izleri belli etmeme avantajı sağlamaktadır. Cerrahi işlem sonrasında ters T harfi ya da L veya I harfi şeklinde kesi izleri kalabilir, bu izler zaman içinde iyice kaybolmakta ve görüntü olarak rahatsızlık vermeyecek şekilde hafifleşmektedirler. Bazı durumlarda kesi işlemi memenin altındaki bölgeden de yapılmakta olup, zaten zamanla daha da hafifleyip solacağından, estetik görüntüyü bozmayacak, en gizli ve az şekilde iz bırakacak ve doğallığı baz alarak istediğiniz büyüklükte ve görünümde göğüslere sahip olmanızı, kliniğimizden yenilenmiş, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ayrılmanızı sağlayacak, bizi dostlarınıza ve sevdiklerinize referans göstermenizi dilemek, kaliteli hizmet anlayışımızı ve kurumumuzun kuruluş hedefini gerçekleştirmenin en mutlu edici yollarından biri olacaktır.

Meme küçültme işleminden sonra gebe kalmak ve emzirmenin herhangi bir tehlikesi var mıdır?

Eğer operasyondan sonra gebelik planlıyorsanız, bu duruma özel bir şekilde işlem gerçekleştirerek herhangi bir problemle karşılaşma riskinizi ortadan kaldırıyoruz. Çok fazla kilo alımı ya da hormonlarda meydana gelebilecek değişiklikler gibi durumlarda memelerdeki yağ dokusu doğal olarak artacaktır. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda yine size çeşitli çözüm yolları sunmaktayız.

Meme küçültme operasyonu sonrası gündelik hayatıma devam etmekte zorlanır mıyım?

Hayır, tedavi süreciniz tamamen bittikten sonra gündelik hayatınıza istediğiniz şekilde devam etme şansına sahipsiniz… Yaşayabileceğiniz minimal sorunlarda dahi her zaman bize ulaşarak sorularınızı paylaşabilir, en sağlıklı bilgiyi uzman kadromuz tarafından alabilirsiniz. Operasyon sonrasında, hayat kalitenizin doğru oranda arttığını gördükçe, yaptırdığınız işlemin olumlu neticelerini aldıkça, en az sizler kadar bizler de aynı oranda mutluluk duyacağız…

Meme küçültme ameliyatının riskleri nelerdir?

Tam aksine, üst bedenimizin yükünü hafiflettiğinden dolayı omuzlarımıza, boynumuza, sırt ve kollarımıza verilen ağırlığı azalttığından sağlığa zararlı değil, tam aksine son derece faydası olan bir operasyondur. Bilindiği üzere beden sağlığı kadar ruh sağlığı da tamamlayıcı bir önem taşımaktadır. Kişisel olarak memnun kalmadığımız bir görüntüden kurtulmak, aynaya baktığımızda kendimizle barışık olmamızı, daha dik yürümemizi ve edinmiş olabileceğimiz komplekslerden kurtulmamızı sağlayacağından, ruh sağlığımıza katkı sağlayacağı etkiler, beden sağlığımızla bir bütün oluşturarak bundan sonraki hayatımızı çok daha pozitif yönde etkileyecektir.

Meme küçültme ameliyatı fiyatları

Meme küçültme ameliyatı fiyatları, kişiden kişiye ve yapılacak operasyonun içeriğine göre; bazen sadece meme küçültme, bazen ise meme küçültme operasyonunun yanında yapılacak birtakım düzeltmelere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Bu konuda en sağlıklı bilgiyi edinebilmek adına kliniğimizden randevu oluşturarak muayene olmanız ve kişiye özel hizmetimizle en doğru ücret bilgisine ulaşmanız mümkün olacaktır. Bunun dışında herhangi bir sorunuz olduğunda ya da randevu almak istediğinizde 0 212 241 46 24 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşabilir, Nişantaşı’nda 2015 yılından beri faaliyet gösteren, Dr. Leyla Arvas ve Dr. Ayşe Arvas tarafından kurulmuş kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Kliniğimizde meme küçültme operasyonu yapılabildiği gibi, gerek duyulduğunda meme dikleştirme, şekil bozukluklarını düzeltme gibi meme estetiği ile ilgili ihtiyaç hissedebileceğiniz her türlü işlem yapılabilmektedir. Mevcut internet sitemizden ayrıntılı bir şekilde bilgi alabileceğiniz gibi, telefon ve whatsapp hattımızdan da merak ettiğiniz her türlü soruya yanıt verebilmekteyiz. Kurumumuzda meme estetiği ve yapılan bütün diğer işlemler hakkında daha önce işlem yaptıran misafirlerimizin yorumlarını okuyarak da ek bilgi ve malumat edinebilirsiniz. Sizi, kliniğimizden görünüşünüzden en memnun olacağınız şekilde uğurladığımızda bizler de kurumumuzun misyon ve vizyonunun gereklerini yerine getirmiş olmaktan sonsuz bir mutluluk duyacağız.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.