1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meclisin Sesi Kısılıyor
Meclisin Sesi Kısılıyor

Meclisin Sesi Kısılıyor

Okyay: “Mecliste milletin sesinin kısılmasına müsaade etmeyeceğiz”

A+A-

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Partili vekillere Meclis İçtüzüğü’nün değiştirilesi yönünde talimat vermesi üzerine, AK Parti’nin hazırladığı Meclis’te vekillerin konuşma sürelerinin kısaltılması çalışmalarına Kars’ta tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve CHP Edirne Milletvekili ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarım ve hayvancılık alanlarındaki Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Ardahan’da gerçekleştirilen Yatırım Konferansına katılmalarının ardından CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ettiler.

Kars’ta CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, ilçe başkanları, CHP Kars Milletvekili Adayı Evren Alankuş ve partililer tarafından karşılanan Kamil Okyay Sındır ile Okan Gaytancıoğlu, gazetecilere konferansa ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundular.

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay, burada konferansa ilişkin değerlendirmede bulunduktan sonra bir gazetecinin, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin konuşma sürelerinin kısaltılması yönünde Meclis İç Tüzüğünün değiştirilmemesi gündemde. Bu durumda muhalefet patileri kendilerini nasıl ifade edecek?” şeklinde sorusunu cevaplandırdı.

Soru üzerine açıklamada bulunan Okyay, Türkiye Büyük Millet Meclisinin milletin iradesinin ortaya konulduğu bir kurum olduğunu hatırlatarak, konunun sadece CHP’nin değil diğer partilerin ve milletin ortak sorunu olduğunu söyledi.

TBMM Meclis İç Tüzüğünde bu kararın çıkarılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini de belirten Okay: “Bu durum sadece bizlerin değil bütün milleti ilgilendiren önemli bir sorundur. Hangi partiden olduğunuz önemli değil. Halk bir milletvekili seçiyor. Seçtiğiniz milletvekili TBMM’inde sizin sesiniz olmalıdır. Mecliste bir milletvekillinin sesi kıstırılamaz. Meclisteki milletvekilinin sesini kısmak isteyenler milletin sesini kısmış olurlar. Bunun başka bir anlamı yoktur. Siz ‘İçtüzük değişikliği yaparak konuşma sürelerini kısaltacağım, yada bir dakikalık soruları kaldırıyorum’ diyemezsiniz. Siz böyle yapmasanız aslında Türkiye Büyük Millet Meclisini, milletin iradesini ve sesini itibarsızlaştırmış olursunuz. Bu asla kabul edebilecek bir şey değildir. Bizler CHP olarak Meclisten söz konusu içtüzük değişikliğini seçtirmeyeceğiz. Bunu kendi adımıza değil, İzmir Milletvekili, Türkiye’nin ve milletin bir vekili olarak ve CHP olarak savunacağız. Bizler sizlerin de vekiliyiz. Çünkü bizim adımız milletvekilidir. Biz sizlerin orada haklarınızı korumak adına, yasal düzenlemelerle mücadele ediyoruz. Sizin haklarınız doğrultusunda doğru olanları söylemek için oradayız. Kars ve Ardahan’da ve ilçelerde sorunlar varsa bu sorunları ve sizin dertlerinizi her alanda olduğu Mecliste de ifade etmek zorundayız. Eğer biz sizin hak ve taleplerimizi TBMM’nde ifade edemiyorsak ve sesim kısılmak isteniyorsa, demek ki sizlerin dertleri ve sorunlarıyla ilgilenmemiz istenmiyor demektir. Yani iktidar partisi ‘Biz dilediğimizi yaparız, istediğim şekilde Meclis İç Tüzüğünü değiştiririz.” Diyor. Ve onlar ‘Muhalefete ne gereke var. Muhalefet partisi milletvekilleri meclise gelmese de olur. Biz nasıl olsa dilediğimiz kararları çıkartıyoruz.” Demek istiyorlar. Bunun başa bir anlamı yoktur. Bu kararın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.