1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mazot Parası Tırpana Yöneltti
Mazot Parası Tırpana Yöneltti

Mazot Parası Tırpana Yöneltti

Selim Çıplaklı köyünde çiftçiler, mazota yapılan zamdan sonra aşırı sıcak havada eski yöntemlerle tarlada çalışmak zorunda kaldı.

A+A-

Traktörle bir saatte biten işin, ilkel aletlerle saatlerce sürdüğünü anlatan çiftçiler, mazota verilen zammın geri alınmasını istiyor.

 

Mazota yapılan zamlar Selim’in Çıplaklı Köyü’ndeki çiftçileri, ilkel metotlar kullanmak zorunda bıraktı. Günün ilk ışığıyla birlikte makinelerle ot biçmek için araziye inen çiftçiler, traktörleri yolun kenarına bıraktıktan sonra tırpanlarla tarladaki otları biçiyorlar.

 

Tarım Kredi Kooperatif ve Ziraat Bankası’ndan aldıkları kredileri traktöre yatıran çiftçiler, son dönemlerde fiyatı artan mazotu alamayınca tırpan bir dönemlerin vazgeçilmezi olan tırpana yöneldiler. Çiftçilerden Tokay Işık, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havada mazota gelen zamlar sonrası traktörlerin sadece ulaşımda kullanıldığını, tırpanlarla otları biçtiğini söyledi.

 

Litresi 3 lira olan mazotu alamadığı için traktörünü kullanmadığını anlatan Ellbeyi Karademir, "Mazot pahalandığı bizi tırpana mecbur bıraktı. Dünyanın en pahalı etini Türkiye yiyor diye ithal etle sorunu çözenler, mazottaki fiyat artışını da önlesin. Çiftçiler tarlada çalışırken, aşırı sıcaktan bunalan çocuklar derede yüzerek serinlemeye çalışıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.