1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Maskeni tak farkındalık yarat”
“Maskeni tak farkındalık yarat”

“Maskeni tak farkındalık yarat”

Kars’ta 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Kars Harakani Devlet Hastanesinde hastane çalışanları farkındalık için maske taktılar.

A+A-

Löseminin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu anlatmak için 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda Türkiye’nin dört bir yanında farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Çeşitli etkinliklerle löseminin çaresiz bir hastalık olmadığı, tedavi süresince takılan maskenin, enfeksiyondan korunmak için kullanıldığı anlatılıyor. Maskeleri nedeniyle akran zorbalığına maruz kalan ve dışlanan çocuklar yılın bir haftası da olsa hatırlanıyor. Löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikler kapsamında bilgilendirme seminerleri de gerçekleştiriliyor.

Kars Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu ve Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mutlu Şahin, hastane personeliyle birlikte farkındalık yaratmak için maske taktılar.

Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, löseminin tedavisi mümkün bir hastalık olduğuna dikkat çekerek; “Bu hastalıkla mücadele eden tüm kardeşlerimize şifa diliyorum, onlar belki yılın 365 günü bu maskeleri ağızlarına takarak hayatlarını devam ettiriyor. Biz de 15-20 dakika bu maskeleri takarak onların ne tür şartlarda yaşadıklarını hissetmeye çalıştık. Çünkü tedavisi mümkün olan bir hastalıkta geç kalınmaması çok önemli ve bu konuda tüm vatandaşlarımızın katkı koyabileceği bir hastalık türü. Ben destekliyorum. Arkadaşlarımızı da bu özverili çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Umuyorum lösimiden her kurtulan çocuk yarına umut olsun.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.