1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mart tipisi Kars Göle yolunu kapattı
Mart tipisi Kars Göle yolunu kapattı

Mart tipisi Kars Göle yolunu kapattı

Kış mevsimi boyunca soğuk havaların etkisi altında olan Kars, Mart ayıyla birlikte tipinin esiri oldu. Gün boyu şiddetini artırarak devam eden tipi, ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, sürücülere geçiş izni vermedi.

A+A-

Köylerde vatandaşları evlerine hapseden tipi; Kars-Susuz / Ardahan- Göle karayolunda sürücüleri saatlerce yolda mahsur bıraktı. Görüş mesafesinin yer yer 1 metreye kadar düşmesi ve tipi nedeniyle yolda oluşan sürgünler 1 saatlik mesafeyi 3 saate kadar çıkardı. Tipi ile birlikte yol kenarında oluşan tümsekler buzulları aratmadı.

Saatlerce Karayolları ekiplerinin yolu trafiğe açmasını bekleyen yaklaşık 20 araç, akşam saatlerine kadar süren uzun bir çalışma sonucu hareket edebildiler. Yoldan çıkan bazı araçlar ise sahipleri tarafından bulundukları yerde bırakıldı. Tipi esaretini haber yapmak için yola koyulan Kafkas Haber Ajansı kurucusu TRT ve DHA muhabiri Bedir Altunok, AHABER Kars muhabiri Uğur Aydın ve Kars’ın tek yerel televizyonu olan Serhat TV ve Sabah Gazetesi temsilcisi Bülent Ertaş’ın da çekim esnasında yaşadıkları zorluklar tipinin şiddetini gözler önüne serdi. Gazeteci ekibi de yolda mahsur kalarak uzun süre kurtarılmayı beklediler. Gazetecilerin içinde bulunduğu araçla birlikte yaklaşık 20 araç 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarılabildi. Yolun açılmasıyla birlikte araçlar yollarına devam edebildiler.

Bu sırada tipinin şiddetini artırması ve tipinin oluşturduğu sürgünler nedeniyle her an yeniden kapanma tehlikesiyle baş başa kalan Susuz/Göle yolu kavağında önlem alan trafik ekipleri Susuz/Göle istikametinde araç geçişine izin vermedi. UMKE ve sağlık ekipleri de olası hasta vakalarına karşı Susuz kavşağında hazırda bekletildi.

İl Özel İdaresi ekipleri de Kars’ın Ardahan-Göle sınırındaki Küçük Boğatepe Köyü’ndeki bir hastayı kapanan yolları açarak kurtardı ve hastaneye yetiştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.