1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mal canın yongasıdır
Mal canın yongasıdır

Mal canın yongasıdır

Kars Merkeze bağlı Halefoğlu Köyü’nde meydana gelen ot yangınında iki aileye ait yaklaşık 80 ton ot yandı. Vatandaşlar otları kurtarmak ve yangının eve sıçramaması için kendilerini alev ve dumanlara atınca adeta can pazarı yaşandı.

A+A-

Yangın bugün 13:30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle meydana geldi. Aslan Oğul ile Ömer Oğul’a ait ot yığınları bir anda alev aldı. Alevler kısa sürede ot yığınını sararken, dumanların yükseldiğini gören ot sahipleri İtfaiyeye haber verdi ve traktör ve su tankerleriyle yangına müdahale etti. Kars Belediyesine ait 3 itfaiye aracı da yangına müdahale ederken araçlar yangını kontrol altına almak için gün boyu kentten köye su taşıdı.

Ot sahipleri yaşlı-genç, kadın-erkek kendilerini dumanların içine atarak otlarını kurtarmaya ve yangının evlerine sıçramasını önlemeye çalıştılar. Ellerine kürekleri alan köylüler canla-başla söndürme çalışmalarına katıldı. Kadınlarda bir yandan otlara kovalarla su dökerken bir yandan da elbiselerle alev ve dumanlara müdahale ettiler. Gözyaşlarına boğulman kadın ve çocukların; bir yılık emeklerinin gözleri önünde yanıp kül olması karşısında adeta yürekleri de yandı. Bir türlü sönmek bilmeyen yangında bu defa traktör ahtapotlarla otlar başka bir alana taşınmak istendi. Bu sırada da vatandaşlar duman ve alevlerden etkilenmemek için sağa-sola kaçıştılar. Adeta bir can pazarının yaşandığı köyde vatandaşlar bütün imkanlarını kullanarak yangını söndürmenin derdine düştü. Kimileri alevlere taş attı, kimileri toprak, kimileri de hortumla su tuttu. Bazı kadınlar ise alev ve dumanların içine girerek elleriyle otları kurtarmaya çalıştı.

İtfaiyenin müdahalesi ve köylülerinde yardımıyla söndürme çalışması yapılan ot yığınları tüm çabalara rağmen sönmedi. Yangında iki aileye ait 80 ton ot tamamen yandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.