1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mahallelinin Tezek İsyanı
Mahallelinin Tezek İsyanı

Mahallelinin Tezek İsyanı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkan Yardımcısı İsrafil Çakaz ve Zabıta Müdürü Metin Güvercin ile birlikte Bülbül Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan'dan tezeklerin kaldırılmasını isteyen mahalleli, köy kentte yaşıyoruz,dedi.

A+A-

Bülbül Mahallesi Muhtarı Metin Kaya ile mahalleyi gezen Başkan Bozkuş, vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Bozkuş, mahalle sakinlerine belediye çalışmaları hakkında bilgiler verirken, mahalle sakinlerinin de yapılan çalışmalara sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.

 

Kars Belediyesi tarafın birçok bölgede çalışmalar yapıldığını ancak yapılan çalışmalara herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Özellikle su çalışmalarının tamamlanmasıyla Kars’ın 2050 yılına kadar su sorununun giderileceğini belirten başkan Bozkuş, “Kars’a 24 saat kesintisin su vereceğiz. Bayburt Barajı’ndan gelecek olan suyun arsenik oranı sıfır. Suyu hiç tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmaları bizzat takip ediyorum. Ben sizlere hizmet etmek için göreve talip oldum. Sizlerinde Belediye’nin çalışmalarına sahip çıkması gerekiyor” dedi.

 

BÜLBÜL MAHALLESİ’NDE ALT YAPI SORUNU YOK

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bülbül Mahallesi’nin bozulan yollarının kilit parke taş ile tekrar yapıldığını söyledi. Başkan Bozkuş; “Bülbül Mahallesi’nin alt yapı sorunu yok. Yolları yeni yapıldı. Mahallede bir iki çıkmaz sokağı yeniden kilit parke taş ile döşeyeceğiz. Bu çıkmaz sokaklardan yağmur suyunun Kars Çayı’na akmasını sağlayacağız. Böylelikle mahallede su birikintilerinin ve evlere su dolmasının önüne geçeceğiz. Mahalle sakinleri olarak sıkıntılarınızı bizlere ilgili birimlerimize iletiniz. Bizde eksiklerimizi görelim. Yarım kalmış tamamlanmamış işlerimiz var ise yapalım” diye konuştu.

 

TEZEK YIĞINLARI BİZİ RAHATSIZ EDİYOR

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u karşılarında gören mahalle sakinleri başkanın yanına gelerek ‘bizi bu tezek yığınlarından kurtarın’ dediler.

 

Mahalle aralarında boş bulunan bütün arazilerde tezek yığınlarının olduğunu ve çoluk çocuklarının sürekli mikrop kaparak hastalandığını vurgulayan mahalle sakinleri Başkan Bozkuş’tan yardım istedi.

 

Mahalle sakinlerinden Nurhayat Duran, evlerinin önüne yığılan tezek yığınlarından sürekli çocuklarının hastalandığını ifade etti.

 

Nurhayat Duran; “Çocuklarımızın oyun alanlarına hayvan gübreleri dökülüyor. Her taraf tezek yığını, yığını yağan yağmurlarla birlikte hayvan gübreleri etrafa dağılıyor. Kapımızı penceremizi açık koyamıyoruz. Sivrisinek ve pis koku bizi rahatsız ediyor. Çocuklarımız dışarıya çıkamıyor. Bizleri bu tezek yığınlarından kurtarın” diye feryat etti.

 

ÇOCUKLARIN BOZKUŞ SEVGİSİ

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a çocuklar sevgi gösterisinde bulundu. Bülbül Mahallesi muhtarı Metin Kaya ve mahalle sakinleriyle birlikte dolaşan Başkan Bozkuş’u gören çocuklar bir anda Bozkuş’un etrafında toplandılar. Başkan Bozkuş’un elini öpen çocukları başkanda teker teker öptü. Başkanın boynuna sarılan çocuklar, mahallelerinde çocuk parklarının yanında bulunan hayvan gübrelerinin kendilerini rahatsız ettiğini söyleyerek, hayvan gübreleri ve tezek yığınlarının kaldırılmasını istediler. Başkan Bozkuş, çocukların taleplerini dinleyerek, babalarıyla birlikte el birliğiyle Kars’ı bu görünümden kurtaracaklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bülbül Mahallesi’ndeki incelemelerini tamamlayarak mahalleden ayrıldı. Mahalle sakinleri başkanın mahalleye kadar gelerek kendilerini dinlemesi ve fikirlerinin alınmasının sevindirici olduğunu kaydettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.