1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lütfen karıncaları ezmeyelim!
Lütfen karıncaları ezmeyelim!

Lütfen karıncaları ezmeyelim!

Kars’ta duyarlı bir vatandaş ‘DİKKAT’ lütfen karıncaları ezmeyelim! Yan tarafı kullanalım” yazdığı afişleri dolmuş durakları ve duvarlara astı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Yaz aylarının yaşandığı ilimizde doğanın canlanmaya başlamasıyla birlikte bazı cadde sokaklar karıncalarının istilasına uğradı. Karıncaların vatandaşların ayakları altında ezildiğini gören bir vatandaş şehrin birkaç noktasındaki duvar ve dolmuş duraklarına yazdığı uyarı notları ile vatandaşları uyardı. 

Duvar ve duraklarda uyarı levhasını gören duyarlı vatandaşlar da, karıncaları ayakları altında ezmemek için önlerine bakarak yürümeğe gayret göstermeğe başladı. Seçilen yerlerde uyarıları okuyan vatandaşlarda doğal hayat bilinci oluşurken, karıncalar da daha fazla ayaklar altında ezilmekten kurtuluyor.

Bilindiği gibi şehrin büyük bölümünde sadece karıcalar değil sayısı bilinmeyen hayvan, insanların ihmali ve duyarsızlığı sonucu yok oluyor. Korona virüs salgının tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de ölümcül etkisi ile tehdit etmeye devam ederken, tüm salgınların doğal hayatın insan eli ile yok edilmesinden kaynaklandığı gerçeği de her geçen gün güncelliğini koruyor. Doğa her ne kadar insan ile katledilmeğe devam ettikçe tıpkı COVİD-19 salgını gibi intikamını en acı şekilde almaya devam ediyor. Tıpkı duyarlı hemşerimiz dibi toplumun tüm kesimlerinin doğaya saygılı olmaları ve korumaları önem arz ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.