1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lisede secim heyecanı
Lisede secim heyecanı

Lisede secim heyecanı

23 Nisan’da Kars’ı Temsil Edecek İl Meclis Başkanı Seçildi...

A+A-

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kars’ı temsil edecek İl Meclis Başkanı seçimleri Cumhuriyet Lisesi’nde yapıldı. Okul meclis başkanlarından aldığı 16 oy ile İl Meclis Başkanı seçilen Merkez Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Can Avcı, 23 Nisan 20127de TBMM Özel birleşimine katılmak üzere Ankara’ya gidecek ve ulunun sorunlarını meclise taşıyacak.

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi İlçe Temsilcisi 40 Okul Meclis Başkanının katıldığı seçim; Cumhuriyet Lisesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Adaylar önce sırasıyla salondakilere hitaben birer konuşma yaptılar. İlginç vaatlerde bulunan öğrenciler projelerini ve neler yapmak istediklerini anlattıkları gibi Ankara’da Meclise Kars’ın hangi sorunlarını dile getireceklerini ve hangi taleplerinin üzerine gideceklerini de sıraladılar.

Okullarında müdür odalarına havuz, müdür yardımcılarının odalarına playstation salonları, okul bahçelerine futbol sahaları vaatleri bile yer aldı. 10 adaya daha sonra Okul Meclis Başkalarına propaganda yapmaları için 15 dakika süre verildi. Bu süre içinde ise adaylar daha şimdiden politikacıları hiç aratmadılar. Kimileri şeker dağıttı, kimileri ise oy vereceklerin yaşadıkları bölgelerde yaşadıklarını ve bölgelerin sorunlarını çok iyi bildiklerini söylediler. Adayların bir çoğu da iddialı olduğunu söyledi ve kendisine bile oy veremeyenler çıktı. İddialı iki aday sandıktan sıfır (0) puanla çıkarken, bazıları da 1’er oyla yetindi. Hatta aday arkadaşına oy toplayanlar bile destekleri adaylarına oy vermediler. Renkli ve ilginç görüntülerin yaşandığı seçimi 16 oyla Merkez Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Can Avcı kazandı. Avcı, ildeki eğitim sorunlarını Meclise taşıyacağını söyledi.

34 oyun kullanıldığı seçimde adaylar ve aldıkları oylar:

Sarıkamış Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’ndan Sercan Ezelhan 5, Selim Latif Aras Anadolu Lisesi’nden Nur Hivda Yıldız 5, Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesi’nden Hüseyin Cem Aras sıfır (0), Susuz 100. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndan Nazlı Ceren Hançerlioğlu 4, Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Metehan Paşaoğlu 1, Merkez Gazi Kars Anadolu Lisesi’nden Arda Can Avcı 16, Merkez Cumhuriyet lisesi’nden Aytaç Meço 1, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Halil Muhammed Göç sıfır (0), Kağızman Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Buse Durmaz 1, Kağızman İmam Hatip Lisesi’nden Tansu Demirden ise 2 oy aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.