1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Latif Aras Lisesi Temeli Atıldı
Latif Aras Lisesi Temeli Atıldı

Latif Aras Lisesi Temeli Atıldı

Kars’ın Selim ilçesinde 8 derslikli, Latif Aras Anadolu Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

Çarşı Mahallesi'nde yaptırılan ; kalorifer sistemli, çok amaçlı spor salonu bulunan okulun temel atma törenine; Kars Valisi Ahmet Kara, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, hayırsever işadamı Latif Aras, Canpolat Aras, Celal Aras’ın annesi İzzet Aras, İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Rotary 2430. Bölge Guvernörü Hasan Akduman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bulut’un yanısıra daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının sonra bir konuşma yapan Selim Kaymakamı Yusuf Güni, “İnsan var olduğundan sonra yeni şeyler öğrenmek ister. Bilgi gelişmiş toplumlarda üç ön otoritedir. Bilgiye ulaşmak içinse modern teknolojiyle donatılmış kurumlara ihtiyaç vardır. Bu kurumlarımızda okullardır. Okul yoluyla okulun vermiş olduğu bilim ve teknik yoluyla ülkemizin ekonomisi sanatı ve sosyal yönü gelişerek geleceğin sağlam nesillerin temeli atılacaktır. Okulun ve Eğitimin bu kadar önemli olduğu bilindiği toplumlarda şüphesiz ki en hayırlı hizmet okul yaptırmak ve okullarımızın eksiklerini tamamlamaktır. Son birkaç ay içerisinde hayırseverlerimizin eğitime vermiş oldukları katkılardan çok sevindirici artışlar gözlenmektedir. Gerçekten de Aras ailesi bu babayiğitliği Selim’de ikinci kez gerçekleştirmiştir. Rahmetli Celal Aras tarafından yaptırılan Selim Celal Aras Öğretmenevi’nden sonra ikinci defa bu baba yiğitliği göstermektedirler. Ben bugün yine kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Selim Anadolu Lisesi temelini atan İşadamı Latif Aras da, “Batıdan Doğuya, Doğudan Batıya bu ülkenin tüm evlatları ülkemizin geleceğini şekillendirecektir. Ankara’nın Çankaya’sından Kars’ın Selim ilçesine kadar eğitim hakkı ve imkanları eşit olmalıdır. Bu yüzden eğitime ihtiyaç hiç bir zaman bitmez. Hızlı ve gelişmiş olan ülkemizin bu ihtiyaçlarının sadece devlet bütçesinden karşılanması mümkün değildir, bizler de vatandaşlar olarak eğitime destek olmalıyız” diye konuştu.

 

 Kars Valisi Ahmet Kara ise, “Şehri ve şehirleri imar etmek gerekmektedir. Memleketi imar etmek, sokakları imar etmek, yolları imar etmek olduğu gibi gönülleri, kalpleri imar etmek anlamında özleşir. İşte bu Latif Aras beyefendinin temelini atacağımız okulu kalpleri imar etmek için, gönülleri imar etmek için, şu pırıl pırıl yavruların gönüllerini imar edecek bir eser olacaktır. Eğitimin önemini buradan size uzun uzun anlatacak değilim. Eğitim beşikten mezara kadar şarttır. Hayat boyu öğrenmenin en kolay kısmı işte bu ilköğretim okullarıdır. Çünkü bu ilköğretim okullarına fikirler temel bilgiler buralardan alınırlar. Yani bu çocuklarımız bu kurumlarda gelecekte hangi davranışları göstereceklerinin işaretlerini verecekler öğrenecekler. Dolayısıyla ilköğretim okulunun temelini atmak fevkalede güzel bir hayır, güzel bir iş, güzel bir başarıdır. Şimdi ben buradan Latif Aras beyefendiyi anarken Rahmete kavuşmuş oldukları Celal Aras beyi rahmetle minnetle anıyorum. Bir de Latif Aras beyin eşi sayın İzzet Aras hanım efendiyle de Kağızman ilçemizde bir okul yapma protokolü imzalayacağız.” diye konuştu.

 

 Selim Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi sunmasıyla Selim Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine geçildi. Latif Arasın eşi İzzet Aras ve Kars Valisi Ahmet Kara butona basarak okulun temelini attılar. Temel atma sırasında gözyaşlarını tutamayan anne İzzet Aras duygu dolu anlar yaşadı.

 

 Hem ağlayan hem de mendille göz yaşlarını silen İzzet Aras, “Allah benim yavrumu nur içerisinde yatırsın. Ben çok acılıyım. Allah hiçbir anneye evlat acısı göstermesin” dedi.

 

Daha sonra Celal Aras Öğretmenevi’ne geçen protokol, Kağızman ilçesinde yeni bir okul yaptırmak için protokol imzaladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.