1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lağım atıkları, kar ve buzda görücüye çıkıyor
Lağım atıkları, kar ve buzda görücüye çıkıyor

Lağım atıkları, kar ve buzda görücüye çıkıyor

Kars Valiliği tarafından uygulamaya konulmakta olan ‘Kars Çayı ve çevresi düzenleniyor, turizm hayat buluyor’ projesi, kış şartları nedeniyle bekleye alınırken, çay boyunda bulunan ev ve iş yerlerin lağım atıkları karlı ortamda açıkça görülüyor.

A+A-

Yetkili kurumlar bu atıkların yerini önceden belirleyip kayıt altına alıp, ileri günlerde çözüm üretebilir.

 Bölgeyi gezen her kes tarafından görülen lağım ve pis su atıklarının Kars Çayını kirletmesi, kar ve buz örtüsü arasında gözler önüne seriliyor. Bu yıl mevsim şartlarının geçtiğimiz yıllara göre oldukça farklı yaşandığı, gündüz güneşli akşam ve geceleri ise soğuk havaların hüküm sürdüğü Kars’ta, kartpostallık görüntüler yerli ve yabancı ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor.

Kars’ın her karış toprağı olduğu gibi il merkezinde mevcut tarihi, turistik ve doğal güzellikleri kar altında ayrı bir görsellik sunarken, Kars Çayının bu kirliliği ise tüm bu güzelliklere gölge düşürüyor.

Öte yandan kısmen donan fakat akışına devam eden Kars Çayı, ‘Kars Çayı ve çevresi düzenleniyor, turizm hayat buluyor’ projesi ile hayat bulmayı dört gözle bekliyor. Bu nedenle ilgili kurumların ve vatandaşların Kars Çayını ve çevresini temiz tutmak için çaba sarf etmesi gerekiyor. Yetkili kurumların ise çayı kirleten bazı iş yeri ve evlerin atıklarının mevki ve noktalarını yerine tespit etmesi gerekir. Aynı zamanda kar ve buz örtüsü altında daha da belirgin bir şekilde ortaya çıkan atık noktalarının söz konusu projenin hayata geçirilmesi sırasında kolaylık sağlayacağının da göz önünde bulundurması önem arz ediyor. Çevrede oluşan kirlilikle birlikte çay kenarında biriken evsel suyla birlikte Kars Baraj Gölüne kadar ulaşıyor. Dereiçi bölgesinde biriken çöpler baraj gülünü kirlettiği gibi, barajda biriken kirli su da binlerce hektar alanı kirletiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.