1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kuyucuk’ta Tarantula
Kuyucuk’ta Tarantula

Kuyucuk’ta Tarantula

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Kuyucuk Köyü yanındaki Kuyucuk Gölü’nde kuş halkalama sezonu açılışı öncesi yapılan çalışmalar sırasında Tarantula Örümceği bulundu.

A+A-

Örümcek sokmasıyla insanın çektiği acıyı anlatan Tarentella dansını da İtalya’nın Bologna Üniversitesi’nden Mühendislik Profesörü Prof. Dr. Davıde Gıustı gösterdi.

 

Çeşitli Üniversitelerden gönüllü öğrencilerin yanı sıra İngiliz ve İtalyan gönüllülerinin de katıldığı çalışmalarda ilginç hayvanlara da rastlandı.

 

Kuş halkalamak için araştırmalar yapan gönüllüler bu kez zehirli bir örümcek olan Tarantula ile karşılaştılar. Yakalanan Tarantula Örümceği ile bölgenin yalnızca kuş türleri ile değil, endemik bitkiler ve florasının yanında fauna olarak da çok zengin olduğu belirlendi.

 

TARANTULA ÖRÜMCEĞİ İNSANI SOKTUĞUNDA TARANTELA DANSI YAPTIRIYOR

 

Tarantula örümceği hakkında bilgi veren KuzeyDoğa Derneği Başkanı Dr. Çağan Şekercioğlu, “Tarantula adı İtalyancadan geliyor. İtalya’da Tarantella Dansı diye bir dans var. Tarantula örümceğinin insanı soktuğunda vermiş olduğu acıdan dolayı Tarantella dansı yaptırır. Bunlar Dünyanın en büyük örümcekleridir. Bunların Amazon Ormanlarında tabak kadar olanları da var. Genelde kuş ve fare yerler. Kuş örümceği olarak da bilinirler. Ayrıca ne bulurlarsa yerler.” dedi. 

 

İtalya’nın Bologna Üniversitesi’nden Mühendislik Profesörü Prof. Dr. Davıde Gıustı’nın gösterdiği Tarentella Dansı ise ilgiyle izlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.