1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kutsal Bayrak Yarın Kars'ta
Kutsal Bayrak Yarın Karsta

Kutsal Bayrak Yarın Kars'ta

Kars Ehl-i Beyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği : “Hz. Hüseyin Türbesi’nin Bayrağı Yarın Kars'ta Sergilenek”

A+A-

Kars Ehl-i Beyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hz. İmam Hüseyin’in (a.s) şahadet yıl dönümü nedeniyle Türbesinin sancağının ilk defa Kars'a getirileceğini duyurarak, yarın saat : 09:30’da bütün  Kars halkını Hükümet Konağı önünde kurulacak olan "Aşura Kardeşlik Çadırı" na davet etti.

Dernekten yapılan açıklamada, Cennet gençlerinin efendisi ve şehitlerin önderi olan Hz. İmam Hüseyin’in (a.s) şahadet yıl dönümü nedeniyle Türbesinin sancağının ilk defa Kars'a getirileceği bu tarihi günde kurulacak olan "Aşura Kardeşlik Çadırı" nın açılışına katılımınız bizleri onurlandıracaktır, denildi.

Kars Ehl-i Beyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden yapılan açıklama şöyle :

Bismillahirrahmanirrahim; Kerbela, üzerinden 1373 yıl geçmesine rağmen hala yüreklerde yanan bir ateştir. Kerbela, hakla batılın, doğruyla yanlışın, birlikle tefrikanın, imanla küfrün ayrıldığı noktadır. Kerbela izzetli ölümü zelillikle yaşamaya tercih etmiş onurlu duruşun sergilendiği yerdir. Orada başlar kesildiler mızraklara takıldılar ama haksızlığın, zulmün, küfrün ve şirkin karşısında eğilmediler. Allah’a iman, inanç, teslimiyet ve sadakat dersini verdiler insanlığa. Allah Resulü (s.a.a) de bu konuyla ilgili buyuruyor ki: “Torunum Hüseyin’in (a.s) Şahadetinden dolayı müminlerin yüreğinde bir yangın vardır ki ebediyen sönmeyecek.”

Hz. İmam Hüseyin’i (a.s) anlamak özellikle günümüz dünyasında tüm Müslümanların en asli görevlerindendir. Zira Hz. İmam Hüseyin (a.s), Allah’ın elçisi Hz. Muhammed’in (s.a.a) İslam ümmetine bıraktığı iki büyük emanet olan Kuran ve Ehlibeyt’in bir parçasıdır. Bu iki emanet kıyamete dek bir birinden ayrılmayacak ve o gün Kevser havuzunun başında emanet sahibinin huzuruna yine birlikte varacaklardır. Önemli olan Yüce Rabbimizin bizleri o emanetlere sahip çıkanlardan eylemesidir ihanet edenlerden değil. İslam dünyasında bugün yaşanan olumsuzlukların temelinde o iki emanete gerektiği gibi sahip çıkmamak yatmaktadır. Çünkü bu iki emanet bütün insanlık için hidayet nurları ve kurtuluş gemileridir. Bizler biliyoruz ki, o gemiye binenler o nurla önlerini aydınlatacak ve mutlaka saadete ereceklerdir.

Onlar sadece bir mezhebe, bir tarikata veya cemaate mahsus değildirler. Tüm İslam âleminin ortak paydasıdırlar ve tarih boyunca da hep birleştirici bir rol oynamışlardır.

Bizler, hak yolunun temsilcisi Hz. İmam Hüseyin’e (a.s) uyarak insanlığın saadete ulaşması için tüm gayretimizi göstermekteyiz. Bu yolda yüce rabbimizin lütuflarını temenni etmekten başka hiçbir arzumuz yoktur. Yüce yaratan “Eğer siz Allah’a yardım ederseniz o da size yardım edecektir.” diye buyurarak dinine hizmet edenleri yalnız bırakmayacağını bildirmiştir. Allah resulü ve Ehlibeyti bu yolda Kuran’ın hükümlerini ilke edinerek mücadele etmişlerdir. Rabbimizden isteğimiz bizlere bu yolda onlara uyabilmeyi nasip edip, Şeytanın şerrinden ve nefsimizin vesveselerinden korumasıdır.

Bu münasebetle bizler Ehlibeyt Derneği olarak ilimizde kardeşliği, barışı, hoşgörüyü, karşılıklı sevgi ve saygıyı pekiştirmek için bir ilki daha gerçekleştirdik. Bu da, hidayet önderi İmam Hüseyin’in (a.s) türbesinin üzerinde dalgalanan o şanlı sancağı ilk defa Karsa getirmek için girişimde bulunduk. Yüce Rabbimizin lütfüyle bunu başardık.

Ehlibeyt derneği tarafından Kars’a getirilen bu sancak her yıl törenle türbenin üzerine çekilen ve Muharrem ayının birinci gününde törenle indirilen sancaktır. İslam ülkelerinin tümü bu sancağı alabilmek için sıraya girerler. Sancak her yıl bir ülkeye hediye edilir. Bu yıl girişimlerimiz sonucunda sancak ülkemize getirilmiştir. Bu sancak önce İstanbul’da Sultanahmet meydanında halkımızın ziyaretine açılacaktır. Ardından 23-24 Kasım 2012 tarihlerinde ilimizin Ehlibeyt sevdalısı halkının ziyaretine açılacaktır. Bunun için Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımız tarafından Hükümet Konağı karşısındaki boş alan tahsis edilmiştir. Bu alana adı, “Aşura Kardeşlik Çadırı” olan bir çadır kurulacaktır. Bu çadırda sancak halkımızın ziyaretine açılacaktır. Ayrıca Kerbela ile ilgili resimler sergilenerek kitaplar ve tanıtıcı resimler, gelen ziyaretçilere dağıtılacaktır. Ayrıca organizasyona İl Müftülüğümüz ve Kafkas Üniversitesi rektörlüğümüz de katkılarıyla destek olacaklarını bildirmişlerdir. Tüm bu destek ve gayretlerden dolayı başta İl Valimiz sayın Eyüp Tepe’ye, Belediye Başkanımız sayın Nevzat Bozkuş’a, Kafkas Üniversitesi rektörü sayın Prof. Dr. Sami Özcan’a, İl Müftü vekili sayın veli Südütemiz’e ve emeği geçen herkese özelliklede tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu faaliyetin, tüm ülkemizde özelliklede güzel Kars’ımızda barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve huzuru daha da pekiştirmesi ümidiyle tüm halkımıza saygılarımızı sunuyoruz. Rabbimiz bizleri Kuran’ın, Allah resulünün ve tertemiz Ehlibeytinin yolundan ayırmasın.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.