1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Sırasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?
Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Sırasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Sırasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

Sosyal medyada var olmak; herkes için bir ihtiyaçtır. İnsanlar; sosyal medya hesapları sayesinde başkaları ile iletişim kurma ayrıcalığına erişirler.

A+A-

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Sırasında Hangi Hususlara Dikkat Edilmelidir?

Sosyal medyada var olmak; herkes için bir ihtiyaçtır. İnsanlar; sosyal medya hesapları sayesinde başkaları ile iletişim kurma ayrıcalığına erişirler. Markalar ise sosyal medya aracılığıyla takipçilerine seslenebilirler. Fakat, markalara ait sosyal medya hesaplarının başarılı bir şekilde yönetilmesi şarttır.

Takdir edersiniz ki, kurumsal hesaplar; bireysel hesaplar gibi yönetilmez. Sosyal medyanın dinamikleri vardır. Bu yüzden, sosyal medyada var olmak isteyen markaların kurumsal sosyal medya yönetimi hizmeti almaları gerekli hale gelir.

Kurumsal Sosyal Medya Hesabı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Kurumsal sosyal medya hesabını yönetirken bazı hususlara dikkat etmek şarttır. Her şeyden önce, kurumun resmi kimliği korunmalıdır. Bir başka deyişle, hesap; ciddi bir şekilde yönetilmelidir. Bunun yanı sıra, hesabın tıpkı insana ait bir profil gibi söz konusu mecrada yer alması da sağlanmalıdır. Kurumsal sosyal medya hesabının insani gözükmesi gerekiyor. Her markanın sosyal medya hesabının çok sayıda takipçisi mevcuttur. Söz konusu takipçilerle güzel bir şekilde iletişim kurmak gerekir. Takipçilerine onlardan biriymiş gibi yaklaşan bir sosyal medya hesabına sahip olan marka; diğerlerine kıyasla bir adım öne geçer.

Kurumsal sosyal medya hesabı; takipçilerle iletişim kurmak adına farklı yolları deneyebilir. Sürekli olarak paylaşım yapılarak takipçilerin ilgisinin canlı tutulması sağlanabilir. Bunun yanı sıra, birtakım yarışmalar ve etkinlikler ile de takipçileri mutlu etmek gündeme gelebilir. Ayrıca, ürün incelemeleri ve canlı performanslar ile de kurumsal sosyal medya hesabını verimli kullanmak söz konusu olabilir.

Kurumsal sosyal medya yönetimi; birden çok amaca sahiptir. Her şeyden önce, markanın bilinirliğini arttırmayı hedefler. Ayrıca, ürün tanıtım ve satış işlemlerini gerçekleştirmek adına da etkili faaliyetlere başvurulmalıdır.

Kurumsal Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Olmalı?

Kurumsal sosyal medya yönetimi; sıradan bir süreci ifade etmez. Doğru adımlar atılmadığı takdirde sosyal medya hesabının yönetilmesinden beklenen verim alınamaz. Bu noktada, kurumsal sosyal medya yönetimi sırasında aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

  • Her şeyden önce, hedef kitle belirlenmelidir. Hedef kitleye ait yaş, cinsiyet, meslek, eğitim durumu ve coğrafya gibi unsurlar üzerine kafa yorulmalıdır. Markaya özel bir hedef kitle belirlenmelidir.
  • Çoğu ajans; sosyal medyada öne çıkabilmek adına paylaşım yapmanın yeterli olduğunu düşünür. Ancak, takipçi kitlesi ile sürekli olarak iletişim içerisinde bulunmak şarttır. Takipçilerine değer veren bir marka; müşteri sadakati konusunda bir adım öne geçer. Takipçiler; kendilerini özel hissederler. Marka ile bağ kurarlar. Güven duygusu aşılamayı başaran bir marka; her zaman ön plandadır.
  • Kurumsal sosyal medya yönetimi esnasında takipçilerin yapmış olduğu yorumlara cevap verilmelidir. Ayrıca, çekilişler ve ödüllü yarışmalar da takipçilerin ilgisini canlı kılmak adına önem taşır.
  • Kurumsal sosyal medya yönetimi sırasında ortak bir dil belirlenmelidir. Söz konusu dil; ne çok resmi ne de çok samimi ve sıradan olmalıdır.

Sosyal Medya Yönetimi Fiyat

Sosyal medya yönetimi fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Fiyatlandırma, hizmetin kapsamına, işletmenin ihtiyaçlarına, hedef kitleye, seçilen platformlara ve hatta seçilen ajansın konumuna göre değişebilir.

Sosyal medya yönetimi hizmetleri, genellikle aylık abonelik tabanlı bir modelde sunulur. Bu hizmetlerin fiyatları, işletmenin ihtiyaçlarına ve bütçesine bağlı olarak değişebilir. İşletmeler, belirli bir sosyal medya platformunda veya birkaç sosyal medya platformunda bir dizi hizmet alabilirler. Bu hizmetler arasında hesap yönetimi, içerik oluşturma, reklam yönetimi, raporlama ve analizler yer alabilir.

Bir sosyal medya yönetimi fiyat, hizmetin kapsamına göre belirlenir. Örneğin, bir işletmenin yalnızca bir sosyal medya platformunda hesap yönetimi hizmeti alması daha düşük bir maliyetle sağlanabilirken, birden fazla platformda hesap yönetimi, içerik oluşturma ve reklam yönetimi hizmetleri için daha yüksek bir maliyet gerektirebilir.

Sosyal medya yönetimi hizmetleri, genellikle bir ajans tarafından sunulur. Ajansın konumu ve deneyimi de fiyatlandırmayı etkileyebilir. Büyük şehirlerdeki ajansların fiyatları, daha küçük şehirlerdeki ajanslardan daha yüksek olabilir.

Sonuç olarak, sosyal medya yönetimi fiyat birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. İşletmelerin ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun hizmetlerin belirlenmesi ve doğru bir şekilde fiyatlandırılması önemlidir. İşletmeler, farklı ajanslarla ve hizmet seviyeleriyle karşılaştırarak en uygun fiyatı bulabilirler.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.