1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurşundan da yağmurdan da kaçmadılar
Kurşundan da yağmurdan da kaçmadılar

Kurşundan da yağmurdan da kaçmadılar

Kars’ta 15 Temmuz darbe girişiminde kurşunların ve tankların önünde duran Kars halkı Demokrasi Meydanında Demokrasi Nöbetini yağmurun altında tutmaya devam ediyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” adı altında Demokrasi Meydanlarını vatandaşlar tıklım tıklım doldurdu. Kars’ta yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Yaver Özcan bu meydanların siyaset dışı meydanlar olduğunu, birlik ve beraberlik zamanı olduğunu dile getirerek, “Kars halkı darbe girişimine karşı tek yumruk tek ses oldu. Dünyada bu sesi duymayan kalmamıştır herhalde. Şimdi bilsinler ki, bizim birlik ve beraberliğimizi hiç kimse bozamaz.” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 15 Temmuz gecesinden bu yana 23’üncü gün yine burada nöbetteyiz. Halen daha demokrasi nöbeti tutuyoruz. Ben bu işi başında söylemiştim. Bu işin partisi yok, ötesi berisi yok. Eğer konu vatan ise, memleket ise değil 3 gün, değil 23 gün biz bir ömür dahi nöbet tutmaya hazırız.” diye konuştu.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ise, Siyonist, Emperyalist güçlerle beraber olmuş kahpe FETÖ ve çetesine karşı bu millete zafer gücü verdiği için, onların tanklarına, uçaklarına, yüzbinlerce soğuk namlularına karşı bu millete verdiği birlik beraberlik ve feraset için Allaha hamd ettiğini belirterek, “Yarabbi sen bizleri buralara buluşturdun, kalplerimizi buluşturdun, burada Kürdü, Türkü, Azerisi, Terekemesi, Caferisi, Sünnisi her türlü kardeşi burada birleştirdi. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara fırsat verme yarabbi. Bu yağmur altında buradayız, 15 Temmuz akşamında biz buradaydık hepiniz burada oldunuz, olmaya da devam ediyorsunuz.” dedi.

Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ise, Kars halkına Gazi Kars’ın evlatı ismi ile hitap ederek, “1855’de bir avuç askerinizle, vatandaşınızla, milletinizle koskoca bir orduya karşı mücadele verdiniz ve o gün Gazi Kars unvanını aldınız. Yetmedi, Karsı hemşerilerimin 40 yılın esaretinin ardından Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyetini kurdu, İslam Cumhuriyetini kurdu. Onun içindir ki Karslılar vatanın ne demek olduğunu biliyor, bayrağın ne demek olduğunu biliyor, milletin ne demek olduğunu bilirler, bunu en iyi Karslılar bilir. Daha sonraki süreçte Kars halkı devletinin, milletini, bayrağının emrinde beraber olmuştur. Tıpkı 15 Temmuz günü olduğu gibi. 15 Temmuz günü Kars halkı bu meydanda tankların üzerine çıktı, silahların karşısında mermilere karşı eli boş imanıyla gitti. Kars halkı böyle bir Kars halkıdır. Bunun için ikinci kez Gazi oldunuz. Gaziliğiniz hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

‘Bayrakları bayrakları yapan üstünde kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ cümlesiyle sözleri ile başlayan Kars Valisi Rahmi Doğan ise, “15 Temmuz’da bu millete darbe yapmak isteyen hainler, sizleri karşılarında görenler sindiler. Terk ettiler, sokaklardan çekilip gittiler. Sizler kahramanlık destanlarınızı dedelerinizden değil, kendi çocuklarınıza anlatacak nesillersiniz. Bu millet kahramanlık destanlarını 15 Temmuz’da yazmıştır ve tarihe şerh düşmüştür. Bu millet asil bir millettir. Asaleti ecdadından gelen bir millettir ve o tarihte de yapması gerekeni bir kez daha yapmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın mesajını gösteren video yayınlandı. Demokrasi Meydanına kurulan dev sinevizyon ekranı ile İstanbul Yenikapı Mitingine bağlanılarak liderlerin konuşmaları gösterildi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.