1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kümbetli Ortaokulu “Değerlerimiz Hazinemiz” adlı projede
Kümbetli Ortaokulu “Değerlerimiz Hazinemiz” adlı projede

Kümbetli Ortaokulu “Değerlerimiz Hazinemiz” adlı projede

Beş farklı şehir ve iki farklı ülkeden öğretmen ve öğrencilerle ortak etkinlikler gerçekleştirildi.

A+A-

Kars Kümbetli Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özkan Ateş ve öğrencilerinin dahil olduğu “Değerlerimiz Hazinemiz” “Our Values Our Treasure” e twinning projesi kapsamında öğrencilerin kültürel değerlere olan farkındalığını ve duyarlılığını arttırmak amacıyla yıl içinde farklı birçok etkinlik planlandı.

Proje sürecinde öğrencilerin iletişim teknolojileri kullanımının gelişmesi amacıyla Web 2 araçları kullanıldı. Beş farklı şehir ve iki farklı ülkeden öğretmen ve öğrencilerle ortak etkinlikler gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretmenler yabancı dilde toplantılarda farklı etkinlikler düzenleyip iletişimde bulundu. Böylece öğrenciler yabancı dilde kendini ifade etme ve yeni kültürlerle tanışma imkanı elde ettiler. Farklı ülkelerden öğrenciler ile buluşup sohbet etme imkanı buldular. Bu proje ile öğrenciler çevresiyle, diğer canlılarla, büyüklerle çeşitle etkinlikler içerisinde bulunup değerler hakkında aktif tecrübeler edindi.

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

a45196d6-74bb-47e4-a759-7a53c68528ac.jpgc48090c2-8710-474f-808c-0b06476f2ab0.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.