1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Küçük Sanayi Sitesi esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor
Küçük Sanayi Sitesi esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Küçük Sanayi Sitesi esnafı, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Kars şehir merkezinde bulunan Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren 27 oto tamir ve oto elektrikçisi, işyerlerinin kapatılmasını istemedikleri için bir ay aradan sonra tekrar Kars Belediyesine gelerek bir kez daha talepte bulundu.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı tarafından Haziran ayında ‘İşyerlerininiz Sanayiye taşıyın’ tebligatı yapılmasından 15 gün sonra zabıta marifetiyle işyerleri mühürlenen esnaf, bugün de belediyeye gelerek mağduriyetlerini dile getirdi. Sorun iki taraflı çözülemeyince Küçük Sanayi Sitesi Esnafı bugünde, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile görüşme talep etti. Polisin güvenlik önlemleri arasında gerçekleştirilen görüşmede, Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Boçnak işyeri sahipleri ile bir araya geldi.

BOÇNAK: “BİZLER MAĞDUR OLMANIZI İSTEMİYORUZ”

Kısa süren tartışmamın ardından Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Boçnak, işyeri sahiplerine Kars Belediyesi olarak mağduriyetlerinin giderilmesi için daha önce de çeşitli alternatifler sunulduğunu hatırlattı. Belediyenin, mağdur olan sanayi esnafına düşük faizli kredi almaları için destek verebileceklerini söylediğini de hatırlatan Başkan Yardımcısı Boçnak: “Şu anda sizler şehir içerisinde faaliyet göstermekle suç işliyorsunuz. İşyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 5. ve 6. Maddelerine göre işyerlerinin nasıl açılacağı kanunen belirlenmiştir. Usulene uygun açılmayan ve ruhsatı olmayan işyerleri kanunen kapatılır. Küçük Sanayi Sitesinin il merkezinde olmasından dolayı Valiliğe ve Belediyeye çok sayıda şikayet dilekçesi verilmiştir. Mahalle halkın da sizin oradan çıkmanızı istiyor. Bizler sizin mağdur olmanızı istemiyoruz“dedi.

BU SORUNU BİRLİKTE ÇÖZMEK DURUMUNDAYIZ

Görüşmenin ardından işyeri sahipleri adına gazetecilere açıklama yaparak mağduriyetlerini ve sorunlarını anlatan Ulaş Demirboğa, :İki gündür sorunlarımızı ve mağduriyetimizi anlatmak için belediye başkanımızla görüşmek istiyoruz. Henüz görüşemedik. Bayramdan önce Belediye Başkanımız Ayhan Bilgen bize yer temin edeceğini ve bizi mağdur etmeyeceğini söyledi. Organize Sanayi Sitesi Başkanı da ‘bizim size verecek dükkânımız yok ve sanayi de işyerleri mevcut işyeri sahiplerinin hakkıdır. Belediye size en kısa sürede iş yerlerinizi taşımak için bir yer temin edecektir’ dedi. Daha önce de geldik, bu günde belediyeye geldik ve karşımızda muhatap bulmadık. Biz belediyeyi basmaya gelmedik, hakkımızı aramaya ve derdimizi anlatmaya geldik. İşyerlerimiz bizim ekmek kapımızdır. Bir an önce belediyenin bizlerin bu mağduriyetini ortadan kaldırmasını istiyoruz. Bu işi birlikte çözmek durumundayız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.