1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylüler koyunları istemedi
Köylüler koyunları istemedi

Köylüler koyunları istemedi

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yukarısallı Pınar köyünde mera krizi yaşandı. Iğdır'dan köye getirilen 175 koyun köylüleri karşı karşıya getirdi.

A+A-

Köylülerin şikayeti üzerine olaya müdahale eden Tarım İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri koyunları kamyonlara doldurarak köyden çıkardı.

 

İddiaya göre, Abdulmecit Cağun, Iğdır'ın Halifeli beldesinde kendisine ait 175 küçükbaş hayvanı Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yukarısallı Pınar köyüne getirdi. Köyde yeri olduğunu iddia eden Cağun, köylülerin itirazı sonrasında jandarma ekipleri ile karşı karşıya kaldı.

 

Sarıkamış İlçesine bağlı Yukarısallı Pınar köyünde 14 yıl önce yer alan ve yaklaşık 12 yıldan beridir aynı köyde ikamet eden Abdülmecit Cağun, kendisine ait 175 canlı küçükbaş hayvanı köye getirmesi sonrasında köylüler ile arasında anlaşmazlık çıktı.

 

Koyunların kendi meralarını tahrip ettiğini öne süren köylüler Kars İl Tarım Müdürlüğü'ne şikayette bulundular. Yapılan şikayet sonucu harekete geçen Tarım Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma Karakolu ekipleriyle birlikte köye gitti. Köyde kamyonlara yerleştirilen koyunlar işlemlerin yapılması için uzun bir süre bekletildi. Koyunların götürülmesine izin vermeyen vatandaş ile ekipler arasında bir süre tartışma yaşandı.

 

Abdülmecit Cağun, "Ben bu köyde 14-15 senedir yer almışım. Tapulu arazim var. Tarlam var, çayırım var. Şimdi beni köyden çıkarıyorlar. Yapılan uygulama zulümdür. Bana diyorlar 'sen niye burada oturuyorsun sen vatandaş değilsin' Ben bu köyde tam 14 yıldır ikamet ediyorum. Benim ikamet yerim burasıdır. Gidin Sarıkamış Nüfus Müdürlüğü'nden sorun" dedi.

 

Yukarısallı Pınar Köyü Muhtarı Sönmez Demirel ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Tartışmaların ardından küçükbaş hayvanlar yüklendiği kamyonlarla köyden uzaklaştırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.