1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köy yollarında taş tehlikesi
Köy yollarında taş tehlikesi

Köy yollarında taş tehlikesi

Çimento Fabrikasına cevher taşıyan kamyonlar tehlike saçıyor...

A+A-

Kars Çimento Fabrikası’na bölgedeki taş ocaklarından üzeri açık bir şekilde çimento hammaddesi taşıyan ağır tonajlı kamyonlardan yollara saçılan taş ve kayalar, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Fabrika, hammadde ihtiyacını bölgede ki birçok köyün sınırları içersinde bulunan taş ocaklarından elde ediyor. Kars Çimento Fabrikası, birkaç yıl önce özelleştirilerek yabancılara satılmıştı. Kars’ta üretime geçmesiyle birlikte yıllardır yüzlerce aileye iş ve ekmek kapısı olan fabrika da çimento üretimi aralıksız olarak devam ediyor.

Fakat fabrikada çimento yapımında kullanılan hammadde bölgedeki bazı köylerin sınırları içerisinde bulunan taş ocaklarından elde ediliyor. Dolayısıyla Bölgede bulunan Bozkale, Söğütlü, Çığırgan, Germeli, Güdeli, Akkom gibi birçok köyün şehir ve Dünya ile bağlantısını sağlayan yolu da bu araçlar kullanıyor.  

Bu köylerde yaşayan dolmuş şoförleri ve araç kullanıcıları ise üzerleri açık olarak taşınan bu araçlardan yollara saçılan taş ve kaya parçaları yüzünden tehlike yaşadıklarına dikkat çekiyor. Özellikle geceleri bir anda önlerine çıkan kayalar yüzünden seyir halindeyken büyük tehlikeler yaşadıklarını belirten sürücüler, ayrıca bölgedeki taş ocaklarının tarım arazisi ve otlak alanlarında da daralma olduğunun altını çiziyor.

Vatandaşlar, kamyonların taş taşırken branda takmaları gerektiğini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.