1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köy Çocuklarının Tatil Keyfi
Köy Çocuklarının Tatil Keyfi

Köy Çocuklarının Tatil Keyfi

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Laloğlu köyünde ikamet eden davul-zurnacı Kemal Mercan, köy köy dolaşarak tatile giren köy çocuklarına davullu-zurnalı tatil keyfi yaşatıyor.

A+A-

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Laloğlu köyünde ikamet eden davul-zurnacı Kemal Mercan, köy köy dolaşarak tatile giren köy çocuklarına davullu-zurnalı tatil keyfi yaşatıyor.

Laloğlu köyünde düğünlerde davul-zurna çalarak hizmet eden Kemal Mercan bu sefer de yaz tatiline giren ve tüm aktivitelerden yoksun kalan köy çocuklarına davul-zurna çalarak eğlendirmeye başladı. Gittikleri Sarıkamış ilçesine bağlı Belencik köyü girişinde davul-zurna çalan ekibi köy çocukları karşıladı. Köy çocukları davul-zurna eşliğinde köy meydanında bulunan alana geldiler. Burada yöreye ait çeşitli oyunlar çalan Davul-zurnacı Kemal Mercan, "Çocuklar, davulu çok sever bizde tatil araya girdiği için

köylere giderek çocukları eğlendiriyoruz. Bu bizim için çok güzel bir duygu. Bakın çocuklar ne kadar mutlu oldular" dedi.

Kendilerini davul-zurnanın seslerine kaptırarak eğlenen köy çocukları ise "Kol Bastı" oyunu çalması sonucu ayaklarından çıkardığı tozlarla velileri oturdukları yerden kaçırttı. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu Belencik köyünde çocukların davullu-zurnalı eğlencesi görenleri şaşkına çevirdi. Köy çocuklarından Nurdan Yıldırım, "Biz burada davul-zurnayla eğleniyoruz. Amcamıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizi çok eğlendirdi. Biz biliyorsunuz tatile girdik. Bizde zengin aile çocukları gibi ne

denizlere gide biliyoruz ne de sahillere. Bunun için davul-zurna çalan abimiz ve amcamız bizleri eğlendirmek için köylere geliyorlar kendilerini çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Davul-zurnacılar daha sonra çocukları başlarına toplayarak "Büyüklerinize karşı saygılı olun ve yinede derlerinize göz atmayı sakın unutmayın" diyerek nasihat da bulundular. Davulcu ve zurnacı Yusuf Atmaca dana sonra başka bir köye gitmek için yollara koyuldu.

Köy Çocuklarının Davullu Zurnalı Tatil Keyfi başlıklı ve Kars'ın Selim ilçesine bağlı Laloğlu köyünde ikamet eden davul-zurnacı Kemal Mercan, köy köy dolaşarak tatile giren köy çocuklarına davullu-zurnalı tatil keyfi yaşatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.