1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Korona virüs sermayenin mikrobudur!
Korona virüs sermayenin mikrobudur!

Korona virüs sermayenin mikrobudur!

23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, COVİD 19 salgını nedeniyle esnafın çok zor  günler yaşadığını dile getirdi.

A+A-

Denetimsiz çarşı - pazarın tek kazananının büyük gıda şirketleri olduğuna dikkat çeken Güven, fiyatları kendirleri belirledikleri için diğer orta ve küçük ölçekteki satış yerlerini ise hızla eriterek tekelleşmiş olduklarını söyledi.

Korona Virüs sermayenin mikrobu olduğuna da vurgu yapan 23. Dönem Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven; “Maalesef korona ülkemizde ve diğer dünya ülkelerinde tekelci burjuvaziye yaradı. Koronayı halkçı, adaletli, eşitlikçi sanırdım. Meğer o da sermayenin mikrobu imiş. Özellikle halkın en çok alış-veriş yaptığı gıda sektöründe vahşi bir sömürü var. Sonucu çok tehlikelidir. Halk günlük bir liranın dahi hesabını yapıyorsa oturup düşünmemiz lazım!” dedi.

Korona virüs siyasi parti faaliyetlerine katılanlara torpil geçiyor

Siyasi partilerin halen miting, kongre, toplantılar yapmaya devam ettiğini de hatırlatan Güven, “Sanki korona siyasi parti faaliyetlerine katılanlara, torpil geçiyormuş gibi. Uludağ'da eğlence yerleri tıklım tıklım. Kimsede maske yok. Mekanlarda, dans eden, bilmem kardeş niyetine birbirini öpen, içki içen, anlayacağınız herkesin keyfi yerinde. Neymiş kış turizmcilerinin para kazanmaları gerekirmiş. Biz 3-4 ay önce yaz turizminin işletme sahiplerine yaradığına hep beraber şahit olduk. Turizm şirketleri kazandı, cıbıldaklar ise korona oldular. Kendilerinin olması yetmiyormuş gibi, memleketlerine döndüklerinde milletin anasını ağlattılar. Millete koranayı yaydılar. 3-5 turizimci kazanacak diye işin ceremesini devlet ve millet çekmiş oldu.

Koronanın abisi Uludağ'a kayak yapmaya gelirse şaşırmayın!

Neyse korona halka ihanete devam ediyor ama abisi İngiltere'de ortaya çıktı. Hızla yayılıyor. Yakında Uludağ'da kayak yapmaya gelirse şaşırmayalım. Ulludağ'da maskesiz, mesafesiz, elleri ayakları pis şekilde eğlenmek serbest. Cumartesi- Pazar günleri dışarı çıkma yasağı olmasına rağmen, parti toplantılarına, miting ve kongrelere katılıp, 20-30 santim aralıklarla saatlerce oturmak serbest. Halen caddelerde öpüşe öpüşe gezen gençlere öpüşmek serbest. 65 yaş ve üstü vatandaşa sabahları 3 saat dışında dolaşmak yasak.? Vatandaşta kendi haline bakmıyor, karşıdan gelen 65 yaş ve üstü vatandaşı görünce, caddenin karşısına geçiyor. Vatandaş beni görüp karşıya geçe geçe, artık kendimi koronanın bir yandaşı gibi görmeye başladım. Gerçekten bu kuşak geçmişte darbelerin, günümüzde koronanın günah keçiliğine seçilmiş şansız bir kuşak. İnsanlardan bu yaşta saygı görmeyi beklerken, insanların büyükleri olan bu nesli mikrop gibi görüp, kaçmaları bu devlete ve bu millete yakışmayan bir davranıştır. Kimsenin. ama hiç kimsenin bu kuşağı aşağılamaya hakkı yoktur. ‘Tencere dibin kara, seninki benden kara’. Herkes önce kendine ve çevresinde olup bitenlere baksın” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.