1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kore Gazisi:"Allah İyi Etsin"
Kore Gazisi:Allah İyi Etsin

Kore Gazisi:"Allah İyi Etsin"

Kars Kalesine Kazım Karabekir Paşa ile birlikte bayrak diken 10 askerden biri olan İstiklal Savaşı Gazisi Miktat Dönmez'in oğlu Kore Gazisi 81 yaşındaki Fazıl Dönmez, terör olayları konusunda, "İki vatandaş birbiriyle çarpışıyor. Allah iyi etsin" dedi.

A+A-

Kore Gazisi Fazıl Dönmez, geçen 26 Temmuz günü evinin 37 liralık elektrik faturasını yatırmak için Tedaş'ın Yusufpaşa Mahallesi'ndeki tahsilat bürosuna giderken, tansiyonunun düşmesi sonucu aniden yere yığıldı. Düşmenin etkisiyle kafası ve sağ kaşı yarılan Dönmez'e ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Ayağı kaldırılan Kore Gazisinin kanayan kaşı mendille sarılarak, kanın durması sağlandı. Ailesine haber verilmek üzere telefon numarası istenen Dönmez, "Bırakın faturamı yatırıp, evime gideyim. Çocuklarım ve eşim duyarsa tedirgin olurlar. Ambulansa gerek yok, ben kendim giderim" diye diretti. Fazıl Dönmez, bu ısrarına rağmen kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek açılan kaşına 4 dikiş atıldı. Yaralı bir halde bile ailesini düşenen Kore Gazisi Dönmez, çevresindeki vatandaşları duygulandırdı.

EŞİYLE HUZURLU BİR HAYATI VAR

Bayrampaşa Mahallesi Ercan Sokak'ta 3 odalı geniş bahçeli bir evde 80 yaşındaki eşi Gülgez Dönmez ile birlikte yaşayan Dönmez, 1950 yılında Kore'ye götürülmek üzere askere alındığını ve Kore savaşına kendisinin katılmayarak İskenderun'da güvenlik amaçlı görevlendirildiğini söyledi. Aslen Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Tepecik Köyü'nden olduklarını ve 60 yıl önce Kars'a yerleştiklerini söyleyen Dönmez, 4'ü erkek 5 çocuk babası olduğunu belirtti. Çocuklarının üçünün kamuda memur, bir oğlunun de terzilik yaptığını belirten Fazıl Dönmez'in 6 tane de torunu var.

55 yıllık eşi Gülgez Dönmez ile birlikte mutlu bir yaşam sürdüğünü söyleyen Kore Gazisi Dönmez, askerden geldikten sonra Kars'ta bir bakkal dükkanı açtığını ve Bağ Kur emeklisi olduğunu söyledi. 650 lira emekli maaşı aldığını belirten Dönmez, bu maaşın kendilerine yettiğini ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını dile getirdi. Dönmez, Kars'ta faaliyetlerini sürdüren Muharip Gaziler Derneği'nin de kendilerine her türlü hizmeti verdiğini ve sıkıntılarıyla ilgilendiklerini söyledi.

'GENÇ OLSAM SEVE SEVE ASKERE GİDERDİM'

Babasının İstiklal Madalyasını büyük bir gururla taşıdığını söyleyen Fazıl Dönmez şunları anlattı:

"Babam Miktat Dönmez, Kazım Karabekir Paşa ile birlikte Kars'a bayrak diken 10 askerden birisiydi. Osmanlı- Rus Savaşına katıldı. Ülkemizi bölmek isteyen herkesle ailece mücadele verdik. Ülkemizde yıllardır kan akıyor. Genç olsaydım seve seve askere giderdim. İki vatandaş birbiriyle çarpışıyor. Allah iyi etsin. Allah askerimizin işini rast getirsin, Allah uzun ömür versin. Generallerimizin, askerimizin ve bizim için çalışanların Allah işlerini rast getirsin. Allah hepsine hayırlı ömürler nasip etsin. "

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.