1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konsolosluk Kars'ın Şansı
Konsolosluk Karsın Şansı

Konsolosluk Kars'ın Şansı

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Kars’ta yeni göreve başlayan Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ederek, hayırlıolsun dileklerini iletti.

A+A-

Başkonsolos Süleymanov tarafından karşılanan Başsavcı Yazar, makam odasında ağırlandı.

 

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, diplomatik bir temsilciliğin, özellikle de dost ve kardeş ülke olan Azerbaycan temsilciliğinin Kars’ta olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Kars için büyük bir şanstır, dedi.

 

Azerbaycan vatandaşlarının her türlü haklarının korunması için de elimizden geleni eksik etmiyoruz, diyen Başsavcı Yazar, başkonsolosluk faaliyetlerini oldukça önemsediklerini vurguladı.

 

Başsavcı Adem Yazar’ın ziyaretinden duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Kars’ta görev yapmaktan mutlu olduğunu ifade ederek ; “kendimi sanki memleketimde gibi hissediyorum. Göreve başladığım günden bugüne Kars halkının çok yoğun sıcak ilgisi ile karşılandım. Gerek sivil toplum kuruluşları gerekse kamu kurumlarının amir ve memurları tarafından ilgi, alaka, sevgi ve saygı gördüm. Elbetteki bu sevgi Azerbaycan sevgisidir. Bizim de içimizde ki sevgi Türkiye sevgisidir ; yani bizler iki devletin bir milletleriyiz. Türkiye Azerbaycan sevgisinin temeli budur. Türkiye’nin ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ; “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” denilmiştir. Azerbaycan’ın ulu önderi Haydar Aliyev tarafından da ; “Azerbaycan ve Türkiye : Bir millet, iki devlettir” sözü vurgulanmıştır. Bu anlamda bizlerin üzerine düşen görev bu kardeşliği, bu sıkı dostluğu daha da yüksek seviyelere ulaştırmaktır” dedi.

 

Muhterem Kars halkı, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları ile beraber el ele vererek, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin daha da yücelmesi adına önemli işler yapacaklarını vurgulayan Başkonsos Süleymanov, Karslıların da destek vereceklerinden emin olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.