1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konserin karşılığı bir yumurta
Konserin karşılığı bir yumurta

Konserin karşılığı bir yumurta

10 yaşındaki Bengül'ün konser karşılığı bir yumurta…

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bağlı Belencik köyünde ikamet eden on yaşındaki Bengül Sayraç, her hafta sonu kendi köyünde yumurta karşılığında konser veriyor.

 

Belencik İlköğretim Okulu 5'nci sınıfta okuyan Bengül Sayraç köylülerine verdiği konserde birbirinden güzel türküleriyle davetlilere keyifli dakikalar yaşatıyor.

 

Köy meydanındaki harmanlıkta vereceği konserin sahnesini kendi eliyle hazırlayan Bengül hemşehrilerinin yoğun ilgisini görüyor.

 

Köyde ileri gelen büyük yaşlıların da yar aldığı vatandaşlar ellerine aldıkları yumurtalarla konserin verileceği harmana geldiler. Köyün yaşlıları ve genç erkekleri ellerine aldıkları yumurtalarla ilginç bir görüntü sergiledi. Konseri veren Bengül Sayraç ise masa başında oturarak kendisi için getirilen yumurtaları bir tepsi içerisinde biriktirerek izleyicilerine adlarını bir kağıda yazarak bilet verdi. Bengül Sayraç, kendisi için getirilen yumurtaları saymayı da ihmal etmedi.

 

Kendisini izlemeye gelen vatandaşlar yerlerini alırken Bengül müşterilerinin tek tek ellerini öperek selamladı. Daha sonra sahne alan küçük Bengül Sayraç konseri, "Bitlis'te var beş minare beri gel oğlan beri gel" isimli türküyle açtı. Söylediği birbirinden güzel şarkıyla izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı.

 

Sesinin güzelliği ile köyde vatandaşlara yumurta karşılığında konser veren Bengül Sayraç, "Burada ben şarkı söylüyorum. Beni dinlemeye geldiler amcalarım, dayılarım, dedelerim ve büyüklerimiz. Bana konser için yumurta getiriyorlar. Ben de yumurtaların sattığımı satıyorum okul masraflarımı çıkartıyorum, satamadıklarımı ise evde pişirip kahvaltılarda yiyorum. Köylülerimiz her hafta sonu gelip beni dinliyorlar. Konser için birer adet yumurta getiriyorlar" dedi.

 

Her hafta sonu konser için harmana geldiklerini söyleyen Ziyattin Seçilir, "Bizler geliyoruz bu kızı dinlemeye sesi çok güzel. Burada muhabbetler ediyoruz. Toplantılar yapıyoruz. O da bizlere türkü ve şarkılar söylüyor. Bizler de karşılığında birer adet yumurta getiriyoruz. Kendisine satıyor okul harçlığını çıkartıyor. Satamadıklarını da götürüp evinde yiyor. Onun sesi güzel olduğu için her hafta sonu onu dinlemeye geliyoruz. Bizler hem onu sevindiriyoruz, hem de onu dinliyoruz" diye konuştu.

 

Köy halkından Yavuz Kömür, "Köyde bir eğlence yerimiz olmadığından bu kız çocuğunu her hafta sonu gelip dinliyoruz. Ama gönül ister ki buna bir kaset çıkartalım. Bizlerin gücü olmadığı için buna bir kaset yaptıramıyoruz. Bizler fakir gariban insanlarız. Hafta sonları birer tane yumurta elimize alıp bu kızı dinlemeye geliyoruz. Çok güzel söylüyor bütün dertlerimizi dağıtıyoruz burada" şeklinde konuştu.

 

Konserde köyün gençleri ise söylenen türküler eşliğinde halay çekmeyi de ihmal etmediler. Çekilen halayların ardından konser sona erdi.

 

Konser sonrası küçük Bengül'ün yumurtaları bir yaşlı vatandaş tarafından 30 TL'ye satın aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.