1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koçköy Göleti İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor
Koçköy Göleti İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor

Koçköy Göleti İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor

Kars Arpaçay Koçköy Göleti İnşaatında Çalışmalar Devam Ediyor

A+A-

DSİ Kars’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kars’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Kars’ta tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisi ise su yapılarıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Kars ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ’’Çalışmaları devam eden Kars-Arpaçay Koçköy Gölet’inin tamamlanması ile depolanacak su ile 16.370 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. İş kapsamında Dolusavakta 501 m³ beton, Kondüvide 333 m³ beton imalatı gerçekleştiril olup ayrıca 51.551 m³ dolgu imalatı tamamlanmıştır. ‘’dedi.

Temelden yüksekliği 16 metre olan ve 129.597 m³ su biriktirme hacmine sahip Kars-Arpaçay Koçköy Gölet’inin 2018 yılı içerisinde tüm imalatlar tamamlanarak su tutulmasının hedeflendiğini belirten Genel Müdür Murat ACU,’ Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ülke ekonomisine yıllık 10 milyon TL katkı sağlanmasının hedeflenmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.