1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay’ın 142. Kuruluş Yılı
Kızılay’ın 142. Kuruluş Yılı

Kızılay’ın 142. Kuruluş Yılı

Kızılay Kars Şube Başkanı Remzi Aras, Kızılay’ın 142. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türk halkından ve Kızılaycılardan aldığımız bu güçle 142. yıl dönümümüzü kutlamaktayız.” dedi.

A+A-

Aras, Kızılay’ın ilk olarak 11 Haziran 1868 tarihinde “Mecruhin ve Mardayı Askeriyeye imdat ve Muavenet Cemiyeti” adıyla kurulduğunu ifade etti.

 

1868 yılından beri ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiç bir çıkar gözetmeyen Kızılay’ı ülkenin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu kaydeden Aras, konuşmasında şunları söyledi:

 

“142 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay’ı günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmıştır. Kuruluş felsefesi gereği dünyanın neresinde olursa olsun insan acısını dindirmek için çalışmaktadır. Bu çalışmalarda temel gücünü ise Kızılaycılardan ve yardımsever Türk halkından almaktadır. Türk halkından ve Kızılaycılardan aldığımız bu güçle 142. yıl dönümümüzü kutlamaktayız.”

 

Kızılay olarak, acının, afetin, olumsuzlukların olduğu her yere Türk insanının merhametini götürdüklerini dile getiren Aras, “Biz acı çeken dara düşen her insana elimizi uzatırız ve bunu yaparken o elin sahibinin hiçbir özelliğiyle ilgilenmeyiz. Bizim için önemli olan yardım dileyen eli tutmaktır. Din,dil,ırk ayrımı gözetmeden sadece insanlara hizmet etmektir. Unutmayalım ki başka Kızılay yok.” diye konuştu.

 

Aras ayrıca, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü ve Kızılay’ı dünyanın en saygın kurumları haline getirdiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.