1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kız Kur’an Kursu inşaatı devam ediyor
Kız Kur’an Kursu inşaatı devam ediyor

Kız Kur’an Kursu inşaatı devam ediyor

Kars Yatılı Bölge Kız Kur’an Kursu inşaatı hızla devam ediyor...

A+A-

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Kars Yatılı Bölge Kız Kur’an Kursu inşaatının hızla devam etiğini belirterek, Kur’an Kursu’nun bölge illerinde de öğrenci kabul edeceğini ve 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda faaliyete başlayacağını söyledi.

Gümüş, “Kars’ta Yatılı kız Kur’un Kursu olmadığı için bunun hazırlıklarını uzun süredir yapıyoruz. Projelendirme safhasından sonra da 2010 yılının son ayında inşaat ruhsatını alarak bütün hazırlıklarımızı tamamladık. 29 Nisan 2011’de de Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla Yatılı kız Kur’un Kursumuzun temelini attık. İnşaat Sanguoğlu firması tarafından yürütülüyor. İnşaat şu anda ikinci katına ulaştı. İkinci katın tablası atıldı ve çalışmalarımız süratle devam ediyor. Her hangi bir aksilik olmaz ise Ramazan bayramında kaba inşaatı bitmiş olacak ve inşaat müftülüğümüze teslim edilmiş olacak.”

CAMİ VE KUR’AN KURSU İNŞAATI 6 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Gümüş, Cami ve Kur’an Kursu inşaatının 6 milyon TL’ye mal olacağını da ifade ederek, “1 Milyon 200 bin TL’lik bir maliyeti var. Bu paranın yüzde 40’ını ödemiş durumdayız. Yüzde 60’ını da müteahhit firma bizden alacaklıdır. Dolayısıyla inşaat bittikten sonra taba inşaatın ücretini ödeyebilirsek inşallah ince işçiliği içinde maddi imkanı temin edebilirsek bitirmiş olacağız.” diye konuştu.

1200 KİŞİLİK CAMİ DE İNŞA EDİLECEK

Bin 200 kişilik cami inşaatına da başlayacaklarını vurgulayan Gümüş, “Sadece Kur’an kursu inşaatı değil bin 200 kişilik de cami projemiz var. Eğer bir sponsor bulabilirsek Kur’an Kursu inşaatı bittikten sonra cami projesini de başlatacağız. Hem Kur’un Kursu hem de caminin yaklaşık maliyeti 6 milyon TL’yi buluyor. Belki bu sene Kur’an Kursu’nu tamamlayamayacağız ama 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız. 130 yatak kapasiteli yurtta 3’er kişilik odalar olacak. İçerisinde her türlü sosyal aktiviteyi gerçekleştirebilecekleri imkanlar olacak. Dinlenme odası, televizyon odası, eğitim-öğretim odaları bulunacak. 8 derslikli dersanesi, 500 kişilik konferans salonuyla çok amaçlı bina olarak hizmet verecek. Tüm bunlar tamamlandığında Kars’ın en az 50 yıllık Kur’an Kursu faaliyetlerini karşılayabilecek. Binamızda çift asansör bulunacak. Eğitim-öğretim bölümünde de asansör olacak. Odalarımız 3 yıldızlı otel kalitesinde olacak. Kars halkımızdan da bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da maddi manevi desteklerini bekliyoruz. Özellikle de Karslı işadamlarımızdan bu konuda fedakarlık bekliyoruz. 130 öğrenci kapasiteli olacak olan Kur’an Kursu ilk yıl bu sayıya ulaşamayabilir ama önümüzdeki yıllarda bu sayıyı yakalayacağımızı düşünüyoruz. Çünkü burası bölge Kur’an Kursu oluyor. Ardahan ve Iğdır illerine de hitap edecektir. Erzurum’dan bile öğrenci alabileceğiz. Kaliteli bir eğitim ve öğretim verebilirsek önümüzdeki yıllarda belki de bu yurt bile yetmeyecek ve ikinci kursa da ihtiyaç duyulacaktır.”

YATILI KIZ KUR’AN KURSU ERZURUM’DAN DA ÖĞRENCİ ALABİLECEK

Gümüş daha sonra şunları söyledi: “Ramazan ayı yaklaşıyor. Bizim sadece Kız Kur’an Kursu inşaatımız yok. Yatılı bölge Kur’an Kursumuz var. Orada da 4-45 erkek öğrencimiz var. Bunların 20’si hafızlığa çalışıyor. Onların iaşesini de biz Müftülük olarak karşılıyoruz. Ramazan ayı boyunca yapılacak olan fitre, zekatlarla erkek Kur’an Kursumuz içinde yardımcı olunursa seviniriz. Bu sene 9 öğrencimiz hafızlık sınavına girdiler ve bunlardan 6’sı diplomasını aldı. İnşallah Yatılı Erkek Bölge Kur’an Kursu’nda da eğitim-öğretim hızla devam ediyor. Aynı kaliteyi Kız Kur’an Kursu’nda da yakalayabilirsek Ardahan ve Iğdır illerine de hitap edecektir. Karslı hafızlık yapmak isteyen öğrencilerimizi biz büyük illere gönderiyoruz. Ankara, Bursa, İstanbul, Kütahya gibi illere gönderiyoruz, gidip oralarda eğitim-öğretim görüyorlar. İnşallah 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren biz burada ilköğretim 8. sınıfı bitirmiş kızlarımızdan yatılı öğrenci alacağız ve eğitim-öğretime başlayacağız. Daha sonra kızlarımızdan yatılı öğrenci alacağız. Ardından da diğer illerde okuyan kızlarımızda kendi illerine yani Kars’a döneceklerdir.bu da hem anne-babalara, hem de öğrencilerimize önemli bir fırsat olacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.