1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kış mevsiminin en popüler seyahati olan Turistik Doğu Ekspres ile Kars seyahati
Kış mevsiminin en popüler seyahati olan Turistik Doğu Ekspres ile Kars seyahati

Kış mevsiminin en popüler seyahati olan Turistik Doğu Ekspres ile Kars seyahati

​​​​​​​Kış aylarında gezilecek yerler arasına hızla giren Kars son zamanlarda gezginlerin listesinde ilk sıralara yükseldi.

A+A-

Turistik Doğu Ekspres ile Kars seyahati

Kış aylarında gezilecek yerler arasına hızla giren Kars son zamanlarda gezginlerin listesinde ilk sıralara yükseldi.

Kars turizmine geçmiş yıllara baktığımızda  çok fazla desteği  olan Karslı iş adamı Taner Çapik  doğduğu şehrin  Tuzim alanında ne kadar zengin olduğunu göstermeyi kendisine görev edinmiştir.

Taner Çapik in Kars için söyledikleri...

Kars’ın sadece havası soğuk geriye kalan onlarca şey o kadar iç ısıtıcı ve samimi ki görmeden anlamınız zor. Bu yüzden kars bizler için önemli.

Kars’a yapılan Tren yolculuğunu büyülü hale getiren  hiç şüphesiz Turistik doğu ekspresi ile yolculuk  yapmaktır.

Doğunun sınır şehri olan Kars’ı gezmek ve Kars’a giden yolculukta İliç, Erzincan ve Erzurum’da 2,5-3 saatlik molalar ile yol üzerinde bulunan şirin şehirleri keşfetmek istiyorsanız Turistik doğu ekspresi tüm yaş grubuna hitap eden bir program ve yolculuktur.

Kars-Ankara dönüş yolunda ise Sivas-Divriği ve Bostankaya’da mola verilmektedir bu sayede bu ilimizi de görme fırsatımız olmaktadır.

Biletleri aylar öncesinden tükenen Turistik Doğu ekspresi ile kars turunu en uygun fiyata  Jovenbus ile katılabilir, mevsimden kaynaklanan zor gezi koşullarını kolay hale getirebilirsiniz.

Kars tarihi yapıları…

Tren ile seyahatin ve şehrin güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapısı ile birçok kişinin ilgisini çeken Kars her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşmaktadır. Kars’ta Rus işgali sırasında inşaa edilen yapıları yerinde görmek, şehrin büyüleyici mimarisine sahip binlerce yıllık tarihin izlerini üzerinde taşıyan Ani harabeleri  ve  Anadolu’da yer alan ilk Türk camiisini de içinde barındıra Ani antik kenti büyüleyici atmosferiyle sizleri bekliyor.

DONMUŞ ÇILDIR GÖLÜ ÜZERİNDE ATLI KIZAKLI GEZİ YAPABİLİR BALIK TUTABİLİRSİNİZ.

Dondurucu soğuklar nedeniyle kış aylarında yüzeyi buz tutan göl üzerinde halay çekebilir, atlı kızaklar ile minik bir çıldır gezisi yapabilirsiniz.

Kış aylarında -30 dereceye ulaşan soğuklar nedeniyle yaklaşık 30-40 cm kalınlığında buz tabakasını kıran ve balık tutan balıkçılara denk gelebilir balık tutmasına eşlik edebilirsiniz.

Kars’ta mutlaka yapılması gerekenler neler?

Beyaz örtü ile kaplanmış tarihi yapıları yerinde görüp  akşam yemeğinde Kafkas dans gösterisi eşliğinde Kaz eti yiyebilirsiniz.

Not: Kars’ın yöresel yemekleri oldukça lezzetlidir.

Buraya gelirseniz mutlaka Kars kazı ve yöresel peynirlerinin tadına bakmalısınız. Çünkü Kars denilince akla ilk gelenler arasındadır kaz eti ve peynir

Kars’ta yaklaşık 32 çeşit peynir üretilmektedir. Bunlardan en meşhuru ise hiç şüphesiz Kars eski kaşarıdır.

MÖ. 3000 yılından beri ayakta kalan Ani antik kentinin  büyüleyici atmosferine şahit olmak ,  Osmanlı-Rus döneminden kalma eski yapıları incelemek, Ermeni kilisesi, Fethiye camii, Kars tabaları, taş köprü, Kars kalesi , Namık Kemal’in evi ve Kars cephesi tarih müzesi mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır.--

Jovenbus olarak Kars’a özgü lezzetleri  herkesin tatmasını sağlamak ve Doğu’nun sınır şehri Kars’ı geniş bir kitleye ulaştırmak en büyük hedefimiz.
Şehrimizin her ne kadar Türkiye’nin en uzak ve en soğuk ili gibi görünse de  Kars  nüfus oranına göre aslında Türkiye’nin en fazla üniversite okutan ve  en bakımlı şehirler arasındadır

Kars Sarıkamış adını duyan kişilerin hemen dua etmeye başladığı Sarıkamışın  90 bin kişilik şehit mezarının da Kars il sınırları içinde bulunduğunu tekrar hatırlatır şehitlerimizin korumak için canlarını feda ettiği şehrimize herkesi davet ediyoruz.

a-093.jpgf-004.jpgg-001.jpgf-006.jpgh-002.jpgd-039.jpgc-057.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.