1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor
Kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlıyor

Kars Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, kışlık lastik uygulaması, buzlanmaya karşı alınacak önlemler konusunda sürücülere uyarılarda bulundu.

A+A-

Ceyhan, "Sürücülerin 1 Aralık itibarıyla araçlarını daha önceden araç lastiklerinin kışlık olması, araçlarının bakımının yapılması zorunluluğu başladı. Özellikle lastiklerin kışlık olması ticari anlamada araç kullananlar için zorunlu olmakla beraber her sürücünün uyması gereken bir zorunluluktur." Buna paralel olarak araç sürme ile ilgili araç tedbirlerinin yanında araçların kış bakımı, kışlık lastikler ve araçta kış mevsiminde bulunması gereken araç gereçler konusunda da açıklama yapan Ceyhan, "Çekme halatı gibi araç donanımlarının yanında bir de araç kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Gerek yerleşim birimleri içinde gerekse yerleşim birimleri dışında belli bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun dışında hız kurallarına dikkat etmeleri, yerleşim alanları içerisinde hızlarını azaltmaları ve ani firen yapmaktan kaçınılmalı, üçüncü bir husus ise takip mesafesi arttırılmalı çünkü takip mesafesi araç kullanımında çok büyük önem kazanmakta. Öndeki araçla yaz mevsiminde veya diğer mevsimlerde 40 veya 50 metre mesafe bırakmanız gerekirken bunu kış mevsiminde en az bir katı fazlasına çıkartmanız gerekir."

Kış lastiği uygulamanın göz ardı edilmemesinin gerektiğini söyleyen Ceyhan, "Kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla özellikle ticari araçlarda zorunlu hale geldi. Ama bence bu ticari araçlar dışında sorumluluk sahibi olan her sürücüyü ilgilendirmekte. Sürücülerin araçlarını kışlık şartlara uygun hale getirmesi gerekiyor. Herkesin aracına kış lastiği takması gerekiyor. Aracı olan herkesin 1 Aralık itibarıyla kışlık lastik takmasının zorunlu olması gerekiyor. Çünkü karayolunu sadece ticari araçlar kullanmıyor, özel araçlarda bu yolu kullanıyor. Dolayısıyla özel sürücü olanların karşılaşacakları bir zorunluluk durumunda onlarda trafiği aksatabilirler. Böyle bir aksaklığın olmaması için hiçbir ayrım yapmadan bütün araçların kışlık lastik takması gerekiyor dedi."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.