1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kırsal Turizm ve Gastronomi Yolu ile Kaz Eti Üretiminin Güçlendirilmesi Projesi” Toplantısı Yapıldı
“Kırsal Turizm ve Gastronomi Yolu ile Kaz Eti Üretiminin Güçlendirilmesi Projesi” Toplantısı Yapıldı

“Kırsal Turizm ve Gastronomi Yolu ile Kaz Eti Üretiminin Güçlendirilmesi Projesi” Toplantısı Yapıldı

Kars İl Tarım Müdürlüğü tarafından Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü finansmanı ile yürütülen “Kırsal Turizm ve Gastronomi Yolu İle Kaz Eti Üretiminin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında İş Ağı Geliştirme ve Gastronomi Toplantısı" düzenlendi.

A+A-

Toplantıya ; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, Tarım Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Volkan Güngören, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Kültür Sanat ve Turizm Daire Başkanı Alper Yatmaz, Kars Tarım İl  Müdürü Enver Aydın, FAO Kıdemli Program Koordinatörü Özcan Türkoğlu, TKDK Genel Koordinatörü Cihan Karahan, TKDK Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, Ardahan, Ağrı ve Iğdır Tarım İl Müdürleri, kaz işletmecileri katıldı.

Kars Tarım İl Müdürü Enver Aydın, tarihi temelleri olan hem kültürel mirasımız hem de şehrimizin ekonomisine önemli katkısı olan kaz yetiştiriciliğinin sürdürülebilir bir üretim modeli haline getirilerek katma değeri ve rekabet gücü yüksek bir marka ürün haline getirilmesi konusunda gerekli tüm çalışmaların önemini vurguladı.

Kaz ve kaz etinin Kars için önemine vurgu yapan Kars Valisi Ziya Polat şunları belirtti : “İlimizin sahip olduğu mera alanları, kaz yetiştiriciliğinin kadim bir geçmişe dayanması, kaz üretiminin geleneksel yöntemlerle yapılıyor olması ve buna bağlı olarak üretim maliyetinin minimum seviyede olmasıdır. İlimizde kaz besiciliği, çoğunlukla küçük aile işletmeleri tarafından yapılmakta, yalnızca 3 adet ruhsatlı ticari işletme bulunmaktadır. Kaz yetiştiriciliği konusunda büyük bir potansiyel ve avantaja sahip olmamıza rağmen üretimde çoğunluğun geleneksel yöntemlerle, ticari kaygıdan uzak, hane ihtiyacına yönelik yapılmasından dolayı kaz yetiştiriciliğinden elde ettiğimiz ekonomik katma değerin arzu edilen seviyede olmadığını görmekteyiz. İlimizde turizm ve restoran işletmeleri açısından arz açığı bulunmakta ve şehir dışından geleneksel şekilde işlem görmeyen kaz eti tüketilmektedir. Bu durumu tersine çevirerek geleneksel üretimin yanında modern besi çiftlikleri ile birlikte kuluçkahane, kaz kesim tesisi ve buna bağlı olarak kaz işleme ve paketleme tesislerini hayata geçirip markalaşma ve pazarlama konularında gerekli çalışmalarımızı yaptığımızda kaz üreticiliği konusunda sahip olduğumuz bu potansiyeli ilimiz ekonomisine katma değer olarak kazandırmış olacağız. Bunun için de ilimizde kaz eti üretiminin artırılması için öncelikle sektöre yönelik bir değer zinciri analizi ve pazarlama stratejisinin hazırlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda kaz ürünlerinin değerlendirilmesine yönelik bir strateji oluşturacak bir iş planının hazırlanması ilimizde uygun bir ticari model oluşturulması açısından önemlidir."

Beylerbeyi Sarayı'nda düzenlenen toplantıda konuşmaların ardından sunumlar yapılarak, panel düzenlendi.  

a1-247.jpga2-216.jpga3-187.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.