1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kiralık Ev Sorun
Kiralık Ev Sorun

Kiralık Ev Sorun

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Güvensoy, Kars’ta ev kiralarının yüksek fiyatta oluşunun vatandaşları ve öğrencileri sıkıntıya soktuğunu söyledi.

A+A-

KTSO Başkanı Ali Güvensoy, “Şehirde dolaştığımız zaman bizleri tanıyan üniversite öğrencileri yanımıza gelerek “Kars’ta ev bulamıyoruz” diye yakınıyorlar. Üniversite öğrencileri, “ev bulsak dahi kiralık ev fiyatlarının oldukça yüksek” olduğunu ve yüksek olmasından dolayı ev kiralayamadıklarını söylüyorlar.” dedi.

 

EV SAHİPLERİNE SESLENDİ

 

Ev sahiplerine seslenen Güvensoy, “Kars’a okumaya gelen üniversite örgencilerimize sahip çıkalım. Yaşadıkları sıkıntılarıyla karşılaşırsak yardımcı olalım. Üniversite öğrencilerimizin yanısıra kiracı olan vatandaşlarımıza da yardımcı olmak gerek. Kars’ta kiralar oldukça yüksek. Asgari ücretle ev geçindiren insanlarımız var. Kars’a gelen öğrencilerimiz arasında ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimiz de var. Yaşanan bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için el ele vermek gerekiyor.” diye konuştu.

 

KARS’TA İŞSİZLİK HAD SAFHADA

 

İşsizliğin ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da had safhada olduğunu belirten Güvensoy, “İşsizlik sorununu geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında gündeme getirdim. İşsizlik sorunu, krizler, evlerin pahalı oluşu da insanları bezdiriyor. Bazı üniversite öğrencileri ev kiraları yüzünden okulu dahi bırakmayı düşünüyorlar.” şeklinde konuştu.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.