1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu Yarın Geliyor
Kılıçdaroğlu Yarın Geliyor

Kılıçdaroğlu Yarın Geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan 1. sıra milletvekili Ensar Öğüt ve Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu, CHP’nin Kars seçim bürosunda bir araya gelerek süreci değerlendirdiler.

A+A-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Mayıs’ta Kars’ta yapacağı miting öncesinde CHP Ardahan ve Kars adayları çalışmalarını hızlandırdılar.

CHP Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Naif Alibeyoğlu, Öğüt’ün Kars’ın sesi, gözü ve kulağı olduğunu söyleyerek kendisine Ardahan’ın yanında Kars’a verdiği desteklerinden ötürü de teşekkür etti.

Öğüt’ün, Kuzeydoğu Anadolu, Kars, Ardahan, Iğdır bölgesini onurla ve gururla temsil ettiğini de vurgulayan Alibeyoğlu, “Öğüt, bizim burada gerçekten Kars’ın adeta milletvekiliydi. Bölge milletvekiliydi. Kars’ın Akyaka’sında ki soruna gidiyordu. Kars’ın hayvancılıkla ilgili sorunlarını dile getiriyordu. Kars’ın bütün sorunlarını mecliste dile getirerek bizi temsil ediyordu. Gerçekten bütün Karslıların gönlünde taht kurmuş bir dostumuzdur. Kars’ın dostu ve kendisi zaten Karslıdır.” dedi.

Alibeyoğlu daha sonra, “Sayın Ensar Öğüt, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın vazgeçilmez milletvekilidir. Bu dönemde inşallah Öğüt ve Metin Demir Bey de seçilecekler. Buna da inanıyoruz. Orada da büyük bir başarı elde edilecek. Kendilerine bu yolda başarılar diliyoruz. Biz gelecekte birlikte el ele vereceğiz. Kars’ı onurla, gururla temsil edeceğiz. Bütün Karslılar Ensar Öğüt’ün ne yaptığını biliyor. Gerçekten bizim bu yıl ki onurumuz. Kendilerine de hoş geldiniz diyorum. Bu güzel, meşakkatli yolda, uzun yolda bu yol arkadaşlığı yapmak üzere geldikleri Kars, Ardahan coğrafyasında başarılar diliyorum tebrik ediyorum.” diye konuştu.

CHP Ardahan Milletvekili Adayı Ensar Öğüt ise, “Benim bölgemdeki insanlarımızın yüzde yüze yakını hayvancılıkla geçiniyor. Bölgemizin sınır ili olması nedeniyle geriye baktığımız zaman 43 yıl Rus işgali altında kalmamıza rağmen bu toplum birlik, beraberlik içerisindedir. Türk’ü, Kürdü, Azerisi, Terekemesi, Yerlisi bir bütün olarak savaş vermiş bağımsızlığını kazanmış, bu toprakları Anavatanın toprakları olarak katmış ve 43 yıl dik durmuş. Ne demiş Aşık Şenlik, “Ne kadar nusubet gelirse gelsin can sağken gün vermeyiz düşmana.” Evet, Karslı’mızın, hemşehrilerimizin kalkınması, gelişmesi ve bu bölgenin kalkınması için buradan mutlak bir milletvekilinin çıkarılması lazım.” dedi.

Öğüt ayrıca, “Bir değil iki, iki değil üç niye? Bakın ben tek kalıyorum. Tek kalıyorum. Yani yetişemiyorum. Yetişmemiz lazım. Şimdi bakın bölgemizin sınır ticareti yapması lazım, bölgemizde lojistik tesislerin kurulması lazım ve hayvancılığımızın gelişmesi lazım ama böyle bir şey olmuyor.” diyerek, 1930’lu yıllardan 1968’e kadar biz mal ilacı veriyorduk. Şimdi ne oldu da Türkiye et ithalatına muhtaç kaldı. Bu AKP hükümeti döneminde oldu. Kasım 2010’dan bugüne kadar et ithalatı yaparak et ithalatına hayvan ithalatı getirerek köylümüzü batırdılar. Bu köylünün batmaması, kalkınması ve başı dik onurlu yaşayabilmesi için mutlaka CHP’ye oy vermesi gerekir. Kars’ın burada milletvekili çıkartması lazım.” diye konuştu.

Öğüt daha sonra şunları söyledi: “Bir aile sigortamız vardır. Kars’ın yüzde 50’ye yakını yeşil kart ile geçiniyor. Başınız dik ve onurlu yaşamanız için CHP’nin aile sigortasını iyi okuyun. Aile sigortasında en az 600 lira bin 200 liraya kadar da para vereceğiz. Yoksul kalmayacak. Kimse el açmayacak. “Bana kömür, gıda maddesi ver” demeyecektir. Her ay kartıyla bankaya gidecek ve 600 lira maaş alacak. İstediği ihtiyacı ve malını da kendisi alacaktır. Yanmayan kömür veriyorlar. Belki gidip başka bir şey alacaktır. Gıda maddesi kendisine göre alacak. Bizim bu bölge için en önemlisi, seçim bildirgemizin 112’nci sayfamızda da var. Kars, Ardahan, Iğdır bölgesinde lojistik tesisler kurulacaktır. Lojistik üst olacak. Burada antrepolar yapılacaktır. Buradan Kafkasya’ya, Türk Cumhuriyetlerine ve Çine kadar olan bir konum merkezi olacaktır. Bu konumun merkezi sadece CHP’nin seçim bildirgesinde vardır. Sayın Başbakan heykel yıkmayla uğraşırken biz proje sunuyoruz ve diyoruz ki, “Bölgenin kalkınması için lojistik üst olarak Kars, Ardahan ve Iğdır’ı seçtik.” Bu CHP’nin projesinde vardı. Avrupa ülkelerine gittiğimizde o ülkenin merkezi yoksuldur. Ama sınır bölgesindeki iller zengindir. Nedeni ise burada sınır ticareti oluyor. Biz de sınır ticaretini kapatmışız. Burada insanlar yoksullaşmıştır. Her gün birimiz hastayı Erzurum’a götürüyor”  

Öğüt son olarak, “Biz gerideyiz. Köylümüz batmış durumda. Köylümüz 3-5 milyar için “Memur kefil getir, esnaf kefil getir” diyorlar. Halkın iftiharını, kendinizin iftiharınızı istiyorsanız ve demokrasinin güçlenmesini istiyorsanız işte sandık önümüze gelmiştir. Biz burada Naif Beyle, Cengiz Bey ve Saffet Bey ile birlikte ele ele vererek il başkanımızla beraber bir bütün olarak bende zaman zaman buraya geleceğim. Burada mutlak suretle milletvekili çıkartmamız lazım.” diye konuştu.

(BA-BA-S) KARS (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.