1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Kars’ın sorunlarını anlattı
Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Kars’ın sorunlarını anlattı

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Kars’ın sorunlarını anlattı

Kılıçdaroğlu, Kars’ta ceplerinin 'Ne olursunuz bana iş bulun' notlarıyla dolduğunu söyledi. Kars Valiliği'ne seslenen Kılıçdaroğlu, "2 ay süre veriyorum 2 ay içinde yapmazsan Çamçavuş köyüne suyu CHP'nin belediye başkanları getirecek." dedi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında; geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdiği Kars ziyareti sırasında tespit ettiği sorunları da dile getirdi.

Kars’ta halkla bir araya geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Kars’ın büyük bir kan kaybına uğradığına vurgu yaptı. Kars’ta ceplerinin 'Ne olursunuz bana iş bulun' notlarıyla dolduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu,“Kars'a gittim, çok zengin bir kent. Son 20 yıldır Kars büyük bir kan kaybına uğramış. Gezdiğim her yerde ceplerim 'Ne olursunuz bana iş bulun' notları ile doldu. Ülkede kan kaybı olunca ekonomik açıdan her yere bunun sıçradığını görüyorsunuz.” Dedi.

BU İKTİDAR BATI'NIN ÇİFTÇİSİNE ÇALIŞIYOR

İktidarın kendi çiftçini kazanmadığını da anlatan Kılıçdaroğlu, Kars'ın büyük zengin platoları var, hayvancılık ve besicilik için biçilmiş kaftan. Kendi çiftçisi kazanmıyor, dışarıdan ithal ediliyorlar. Başka ülkelerin çiftçilerine milyon dolarlar aktarılıyor. 9 milyar 171 milyon doları biz kendi çiftçimize ödeseydik, besicimize ödeseydik ne olurdu? Orta Doğu'yu, Türkiye'yi, Kafkasları beslerdik. Bu iktidar Batı'nın çiftçisine çalışıyor.

YEM HAM MADDESİ İTHAL ETMİŞİZ

 Yem ham maddesi ithal etmişiz AK Parti hükümetleri döneminde. 58 milyar dolar ödemişiz. Niye sen yapmıyorsun? Dünya kadar işsizimiz var? Fabrika yapacak alan mı yok? Amaçları bizim insanımız açlığa mahkum olsun. Cep telefonunu bile fazla görüyor. Elinden gelse onu da alacak. Ahlaksız siyaset algısıyla karşı karşıyayız. Çiftçi kardeşlerim merak etmesinler. O bölgeyi tarım ve hayvancılık açısından stratejik bölge ilan edeceğiz. Herkes Türkiye'nin besicilikte ne kadar ileri gittiğini görecek.

VALİ TÜRKER ÖKSÜZ’E 2 AY SÜRE VERDİ

Çamçavuş köyüne gittim. Bir baraj yapıyorlar, baraj yapıldığı için köy taşınıyor. Köy barajla yol arasına sıkışmış vaziyette. Köprü istiyorlar yapmayız diyorlar. Su lazım, kuyu suyu çıkarın diyorlar. Su da yüksek arsenik var. Kaymakamlık söylüyor 'Kullanılamaz sağlık açısından' deniliyor. Hala su gelmiyor buraya. Buradan Kars Valiliği'ne sesleniyorum. 2 ay süre veriyorum 2 ay içinde yapmazsan o köye suyu CHP'nin belediye başkanları getirecek. Bir de cami yapmışlar köye. İl Özel İdaresi camiye ruhsat vermiyor. Eğer Kars Valililiği Çamçavuş Köyünün suyunu getirmezde biz CHP belediyeleri olarak su sorununu ortadan kaldıracağız.  Cami kaçak. Bunun süratle yapılması lazım. Tıp fakültesi var, hastane var. Hastalar Erzurum'a sevk ediliyor çünkü doktor yok.

'KARA KIŞ FONU' ÇAĞRISI YAPTIK AMA KULAK ASMADILAR

Elektriğe son bir yılda 3, doğalgaza 8, yerli kömüre yüzde 30, benzine 1 yılda 10, mazota 9 kez zam yapıldı. Bakın bunların içinde yiyecek, içecek yok hiç. Günlük hayatta kullanmak zorunda olduğu şeyler bunlar. TÜİK'in verilerine bakıyoruz. Domatese yüzde 70, yumurta yüzde 69, salatalık yüzde 64, patates yüzde 58 zam. Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde asgari ücret açlık sınırının altına düşmemişti. Kendilerine 'Kara Kış Fonu' çağrısı yaptık ama kulak asmadılar.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.