1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kerim Yonisoğlu KAÜ'de Gönülleri Fethetti
Kerim Yonisoğlu KAÜ'de Gönülleri Fethetti

Kerim Yonisoğlu KAÜ'de Gönülleri Fethetti

Kars İdare Mahkemesi Kurucu Başkanı Kerim Yonisoğlu, Kafkas Üniversiteli gençlerin gönüllerini fethetti...

A+A-

Kars İdare Mahkemesi Kurucu Başkanı Kerim Yonisoğlu, Kafkas Üniversiteli gençlerle bir araya geldi. 

Hayat tecrübelerini aktaran Yonisoğlu, gençlerin gönüllerini fethetti.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Murat Çobanoğlu Yurdu’nda üniversiteli gençlerle buluşan Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, hayat tecrübelerini paylaştığı hasbihal programında, gençler Yonisoğlu’nu dikkatle dinledi.

Gençlerle çok güzel bir etkileşim yakalayan Kerim Yonisoğlu, elendiği mülakatlardan sonra, yılmadan çalışarak buralara geldiğini, Rab’bin adaletinin büyük olduğunu ve niyet müspet ise sonun hayır olacağını ifade etti.

Kerim Yonisoğlu’nu alkış yağmuruna tutan gençler, Yonisoğlu’nun deneyimlerini ve anlatılarını dikkatle dinlediler.

Yonisoğlu, böyle bir ortamda bulunmanın mutluluk verici olduğunu, istemek ve çalışmanın önemli olduğu, sabır ve çabayla gelen nasibin insanı asla yormayacağını, ruhu daraltmayacağını, aksine vicdana huzur vereceğini, ne olursanız olun ama en iyisini olmak adına mutlaka çabalamaları gerektiğini, belirtti.

Vatan ve millet sevgisiyle sözlerine devam eden Yonisoğlu, hayallerinize uzak değilsiniz. Yeter ki isteyin sabredin, inanın, çalışın. Bunları yaparken de doğruluktan, dürüstlükten, ahlaktan ve haktan ayrılmayın. Mutlaka söylenenleri akıl süzgecinden geçirin, dedi.

Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, kendi hayatından verdiği kesitler, zorluklardan bahsederek mesleği hakkında bilgilendirme yaptı.  Hakim’de bulunması gereken özellikler noktasında, mecelle kanunun 1792. maddesi Hak ve doğruluktan ayrılmaması gerektiği hukukun insanlığın varlığından beri var olduğu, hak ve ahlak kavramıyla iç içe olduğu hususlarına vurgu yaptı. Yine devlet ve milletimizin değeri ve önemi ile gençler olarak bayrağı en tepeye taşımak için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini hatırlatıldı. 

Yaklaşık iki saat süren hasbihal programında, gençlere de söz hakkı veren Yonisoğlu, soru cevap ve temenniler şeklinde programı tamamladı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan’ın da katıldığı programa gençler yoğun ilgi göstererek, Kerim Yonisoğlu’ndan programın tekrarını istediler.

1111111111111111111111111.jpg222222.jpg3333-004.jpg44444.jpg555555.jpg6666-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.