1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kent Ormanı’nda yenilikler
Kent Ormanı’nda yenilikler

Kent Ormanı’nda yenilikler

Orman Genel Müdürlüğü, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, Kars Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü’nün yaptığı, Kars Belediyesi’nin desteklediği Kent Ormanı’nı bahara yeniliklerle “merhaba” diyecek.

A+A-

Kars Kalesi’ne 2 kilometre mesafede 120 dönümlük arazi üzerine kurulan Kent Ormanında Türkiye’nin en güzel kent ormanı olarak adından söz ettirecek.

36 metrekarelik Orman Genel Müdürlüğü amblemi ve 54 metrekarelik Türk Bayrağı ile renklenen Kent Ormanı’nın giriş kapısı Selçuklu Mimarisi ile yapıldı. 1’i engelliler için olmak üzere 5 adet tuvaleti bulunan Kent Ormanı’nda 8 adet çeşme, 11 adet kamelya, 4 adet seyir terası, 1 adet anfi tiyatro, 1 adet çocuk parkı, 8 adet kondisyon aleti, 50 adet piknik masası, 1 adet voleybol sahası bulunuyor.

Önceki gün Kent Ormanı gezen Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Ayhan Deligöz, “Sarıkamış Orman İşletme Müdürü olarak Kars’ta yapmış olduğumuz kent ormanına, kışın bir başka güzel görünüyor. Şu anda halkımıza açıktır. Bu ilk altyapı çalışmasıydı. İçerisinde ek çalışmamız devam edecektir. Bu çalışma içerisinde küçük köprüler, küçük şelaleler ve bunun gibi çalışmalarımız devam edecektir. Ayrıca piknik masalarını artıracağız. Vatandaşımız piknik yaptığı zaman ateşin çıkmaması için ocak yerleri yapacağız.” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu bu kampanyayla vatandaşla ormanı kaynaştırma kapsamında yapılan olan bir çalışma olduğunu da belirten Deligöz, “Burada maksat vatandaştan hiçbir ücret almadan vatandaşın dinlenme ihtiyacını karşılamaktır. Vatandaşımız buraya gelip rahatlıkla pikniğini yapacak, ormandan ve çevreden faydalanacaktır. Şu anda yaklaşık 50 adet boylu çam fidanımızı Sarıkamış’tan Kars Belediyesinin fidan sökme makinesini naklettik. Şu anda mevcut, bu devam edecek. İlkbaharda yine Kars Belediyemizin destekleriyle çalışmalarımız devam edecek. Biz ilkbaharda zaten 35 bin fidan dikmiştik. Bu dikilen fidanlar haricinde yine fidan dikme çalışmalarımız devam edecektir. Burası 3-4 yıl sonra ağaçlık bir bölge haline gelecektir. Kars Kent Ormanını çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdik. Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünde görevli ekip arkadaşlarımızın da çok büyük özverisiyle gerçekleşti. Yaptığımız inşaatlarda Selçuklu mimarinse uygun, Anadolu’nun ilk Türk yapısı olan Ebu-l Menucehr Camiinin projesi baz alınmıştır. Aynı şekilde çatıda Selçuklu mimarinse uygun olarak yapılmıştır. Ayrıca içerisinde vatandaşlarımızın rahatlıkla istifade edebileceği antik tiyatro yaptık. Burada vatandaşlarımız isterse düğününü yapabilir, konser verilebilir. 8 adet çeşmemiz, çocuk oyun parkı var. Bunların yanı sıra kondisyon aletleri yerleştirdik. Yürüyüş yolları yaptık. Bu yapıyı yapan kuruluş Orman Genel Müdürlüğüne bağlı, Erzurum Orman Bölge Müdürü, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü olarak gerçekleştirdik.” diye konuştu. 

Tiyatro gösterilerinin de yapılacağını kaydeden Dilegöz, “Bizim Sincap Çocuk tiyatromuz var. Onu buraya getirip Sincap Çocuk tiyatrosunun ilk sergilemesini de burada yapabiliriz. Bu çalışmalarda Sayın Erzurum Bölge Müdürümüz Mehmet Zeki Temur Bey’in çok büyük destekleri oldu. Biz Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ve Karslılar olarak Sayın Mehmet Temur Bey’e saygılarımızı sunuyoruz. Çünkü maddi yönden bize gereken bütün desteği verdi.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.