1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kendi Evlerini Yıktılar
Kendi Evlerini Yıktılar

Kendi Evlerini Yıktılar

Yıkım kararı alınan binaları sahipleri yetkililere bırakmayıp kendileri yıktılar.

A+A-

Kars Sarıkamış Belediye Meclisinin, Kayak Merkezi’nde kötü görüntü oluşturduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı 4 bina sahipleri tarafından yıkıldı.

 

Konuyla ilgili belediye yetkililerince yapılan açıklamada, “Kayak Merkezi kurulduğu zaman bu bölgede bazı çalışmaların yürütülebilmesi için kayak merkezi civarında, il ve ilçe idaresinin birim ve kurumlarının görüşleri doğrultusunda, 4 adet idari bina yapılmıştır. Ancak bu binalar kayak merkezindeki görüntüyü bozmaktaydı. Sarıkamış Belediyesi olarak ilgili birim, kurum ve şahıslara bu görüntülerin yaşanmaması için binalarının sökülmesi hususunda gerekli tebligatlar yapılmıştır. Belediye Encümenin almış olduğu karar doğrultusunda bu binaların yıkımı bir ay önce gerçekleşecekti. Ancak turizm sezonu devam ettiğinden kötü bir izlenim oluşmaması için Valilik makamının talepleri doğrultusunda, yıkım günü 3 Haziran 2010 tarihine ertelenmiştir. Yıkım günü saat: 10:00 olarak belirlenmiştir.” denildi. 

 

Açıklamada, 3 Haziran 2010 Perşembe günü saat: 08:00’de Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in yıkım yerine giderek, “Yıkılacak bina sahipleriyle tek tek görüşerek enkazınızı kendiniz kaldırın, kullandığınız malzeme milli servettir. Kepçe ve kamyonlarla sökersek malzemeleri çöpe atmak durumunda kalacağız. Ancak kendi elemanlarınızla sökerseniz bir başka yerde kullanma imkanı bulursunuz.” dediği ifade edildi.

 

Bunun üzerine bina sahipleri de Belediye başkanının bu kararlı davranışından esinlenerek personelleriyle birlikte binalarını sökmeye başladılar. Saat: 10:00’da Belediyeye ait 2 kepçe ve 3 kamyon yıkım mahaline geldi. Ancak şahısların yıkımı kendileri gerçekleştirdiğinden binalara ait malzemeler ziyan olmadan yıkım gerçekleşmiş oldu.

 

Kayak merkezinde gerçekleşen bu yıkımla beraber, bundan sonra kayak merkezinde kötü görüntü oluşturacak her hangi bir yapıya kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.