1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KELLİK KARİZMASI YALANI OUT, SAÇ EKİMİ IN!
KELLİK KARİZMASI YALANI OUT, SAÇ EKİMİ IN!

KELLİK KARİZMASI YALANI OUT, SAÇ EKİMİ IN!

Saç Neden Dökülür?

A+A-

KELLİK KARİZMASI YALANI OUT, SAÇ EKİMİ IN!

 

Saç Neden Dökülür?

 Toplumda hemen hemen herkeste görülebilen bir sorun haline gelen saç dökülmesi günden güne artıyor. Saç dökülmeleri hem erkeklerde hemde kadınlarda görülen tıbbi adı ile “Androgenetik Alopesi” dir. Kadınlara oranla erkeklerde saç dökülmesi daha çok görülmektedir. Bu sebeple bu duruma “erkek tipi saç dökülmesi” adı verilmektedir. Saç dökülmesi neden olur? İşte tüm detaylar…Özgüven eksikliğine sebep olan bu sorun sıklıkla saç çizgisinin zamanla geriye gitmesi ve seyrelmeler ile başlamasıyla oluşan günden güne psikoloji bozan bir sorundur. Genellikle saç dökülmesi nedenleri; hormonal ve beslenme bozuklukları, kimyasal maddelere maruz kalma, genetik faktörler, bağışıklık sorunları, kıl gelişimi bozuklukları, ilaçlar, psikolojik stres ve saçlı deri hastalıklarına bağlı olarak görülmeye başlar. Saç dökülmesi nedenleri başında stres gelmektedir. Ayrıca hormonal düzensizlikler, ilaç kullanımı, fiziksel psikolojik stres ve genetik yatkınlıklar gibi durumlarda saç dökülmesine sebep olmaktadır. Tam da bu yüzden dönemin negatiflikleri günümüzde daha fazla saç dökülmesi yaşayan kadın ve erkek olduğunu kanıtlıyor. Ama çözüm kolay; Saç ekimi İstanbul!

En çok merak edilenler!

Saç ekimi doğal sonuçlar verir mi?

İstanbul’da saç ekimi ameliyatının amacı, doğal saç büyümenizi olabildiğince yakından taklit eden estetik bir etki sağlamaktır. Bu sonuçlar, saç büyüme modellerini inceleyerek, kayıp ilerlemenizi anlayarak ve elinizdeki donör saçlarla çalışarak elde edilir. Doktorlar, yaşa uygun saç çizgilerini tasarlarken ve her greftin nereye ve nasıl ekileceğini özel olarak belirlerken özel teknikler kullanır.

Saç ekimi olduğumu insanlar anlayacak mı?

Strip eksizyonunun “FUT” sonucu, donör bölgenizde - başınızın arkasında ve/veya yanlarında - dar bir yara izi olacak. Doktorlar yara izinin görünümünü en aza indirmek için gayretle çalışırlar, nadiren görülür ve genellikle sadece 1/2 cm saç büyümesi ile hızla kapatılabilir. FUE, donör bölgesinde küçük yuvarlak kabuklar bırakır, ancak neredeyse hiç algılanamaz ve donör alandaki işleme maruz kalmayan kısımların büyüme yoğunluğu ile kaplıdır.

 

Pek çok hasta, biraz stratejik planlama ile ameliyatlarını kolaylıkla gizli tutabiliyor. Operasyonunuzdan önceki aylarda erkekler için kısa bir saç kesimi doğru stratejiyi hazırlar, bu nedenle operasyon sonrası kısa saç kesiminiz arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınız için sürpriz olmaz. Kadınlar için de daha kolay kahkül kestirmek ve arkadaki donör bölgeyi toplayarak kapatmak çok kolay.

SAÇ EKİMİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Saç Ekimi İstanbul Prosedürü, saç derinizin donör bölgesinden sağlıklı, dökülmeye dirençli saçların alınması ve saç dökülmesinin en yüksek oranda yaşandığı bölgeye dikkatlice nakledilmesini içerir.

Donör alan genellikle saç uzamasının saç dökülmesine karşı doğal olarak dirençli olduğu başınızın arka ve yan taraflarındadır. Ekilen saçlar doğal olarak uzamaya devam eder. Normalden daha sık ve kalıcı olarak ekilir.

 

İnsan saçı, bir ila dört saç teli içeren "greft" adı verilen küçük demetler halinde uzar. Donör saç greftlerini çıkarmanın iki farklı yolu vardır: "FUE" yöntemi “Foliküler Ünite Ekstraksiyonu” ve "FUT" yöntemi “Foliküler Ünite Nakli”.

 

Bu yöntemlerin aralarındaki farkı anlamak önemlidir. FUE, her seferinde bir grefti çıkaran özel bir zımba benzeri cerrahi cihazla yapılır. FUE doğrusal bir iz bırakmaz, ancak her giriş noktasında minik kabuklanmalar bırakır. Bu izlerin görülmesi kolay değildir ve hızla iyileşir. Gerekli sayıda greft almak için geniş bir alana lokal anestezi yapılır. FUE ile eski deneyimler, başarılı saç büyüme oranının FUT yönteminden daha düşük olduğunu gösteriyordu. Ancak bugün kullandığımız teknoloji ile FUE büyüme oranlarımız FUT yönteminden çok daha iyi.

FUT, daha uygun bir şekilde "Strip Excision" tekniği olarak bilinir ve donör alandan yüzlerce veya binlerce saç grefti içeren bir saç derisi şeridinin çıkarılmasıyla gerçekleştirilir. Şeridin çıkarıldığı yerde küçük bir iz kalacaktır. İleri teknikler “trikofiti kapatma” minimal bir yara izi olarak kalmasına katkıda bulunur ve uygun planlama ile sorun yaşamadan saç ekimi istanbulda tamamlanır.

Saç ekiminde doktor ve ekibin beceri ve uzmanlığına ek olarak, bir saç ekimi prosedürünün başarısı büyük ölçüde donör saçın kalitesine ve miktarına bağlıdır.

Saç Ekimi İstanbul İyileşme Süresi!

 Saç ekiminiz tamamlandıktan sonra ilk birkaç gün hasta alın ve yüz bölgesinde hafif bir şişlik ve ödem bekleyebilir. Şişlikler ve ödem genellikle üçüncü günde başlar ve altıncı günde tamamen kaybolacaktır. Hasta ayrıca ekim yerlerinde çok küçük kan pıhtıları ve kabuklanmalar geliştirir ve bunlar genellikle beş ila yedi gün arasında herhangi bir yerde pul pul dökülmeler gözlenir. Saç ekiminden sonra gözlenen herhangi bir kızarıklık genellikle yedinci günde geçer ve alıcı alan sonraki birkaç hafta hafif pembemsi olur ve iyileşir.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.