1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kazımpaşa Caddesi’ne İhanet Edildi
Kazımpaşa Caddesi’ne İhanet Edildi

Kazımpaşa Caddesi’ne İhanet Edildi

Cahit SAÇU kaleme aldı...

A+A-

Kars’ın ana merkezi, ticaretin can damarı Kazımpaşa Caddesi’nin hali içler acısı.

Yıllardan beri ihmal edilen, Dünyada eşine ender rastlanacak bir planlama ile yapılmış olan Kars ve Kazımpaşa Caddesi’ne ne yazık ki ; bugüne kadar çarpık yapılaşmaya göz yumularak ihanet edilmiştir.

Bir yanda yedi katlı binalar, bir yanda tek katlı eskimiş, yıkılmaya yüz tutmuş binalar ve tabela çirkinliği ile oldukça kötü bir görünüm sergilemektedir.

Kars’a gelen yerli ve yabancı turistler, sadece Kars Kalesi ve etrafını gezmiyor.  Şehrin diğer yerlerinde de dolaşıyor ve ortak görüşleri : Şehrin bu kadar düzensiz yapılaşmasına üzüldüklerini ifade ediyorlar.

Kars Kalesi’nin etrafındaki düzenlemeleri takdirle karşılıyoruz ; ama aynı hissiyatın Kazımpaşa Caddesi ve şehrin diğer yerlerine de gösterilmesini bekliyoruz.

Ülkemiz deprem kuşağındadır. Yakın zamanda yaşanan depremin acıları hala yüreğimizdedir. Kazımpaşa Caddesi’ndeki eski binaların acilen elden elden geçirilmesi gerekiyor. Olası bir depremde ilk önce bu binaların ağır hasar alacağı kesindir.

Cahit SAÇU 

a1-140.jpga2-130.jpga3-112.jpga4-068.jpga5-034.jpga6-028.jpga7-019.jpga8-010.jpga9-007.jpga1o.jpga11-021.jpga12-006.jpga13-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.