1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaz tüyünden yaptığı yastık Erdoğan’ın torununa hediye edildi
Kaz tüyünden yaptığı yastık  Erdoğan’ın torununa hediye edildi

Kaz tüyünden yaptığı yastık Erdoğan’ın torununa hediye edildi

Kaz tüyünden yaptığı yastığı, Erdoğan’ın yeni doğan torununa hediye etti...

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Karslı kadın çiftçi Zennure Güneşsu, kaz tüyünden yaptığı yastığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni doğan torunu için Emine Erdoğan’a hediye etti.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Tarımda Genç Kadın Girişimciler Güçleniyor ödül törenine katıldı.

"Kars'ta Büyüyor Türkiye'ye Yayılıyor Projesi" ile Kars’ı temsil eden başarılı kadın çiftçi Zennure Güneşsu'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Törende Kars’ı temsil eden kadın çiftçi Zennure Güneşsu da, kaz tüyünden yapmış olduğu yastığı, yeni doğan torunu için Emine Erdoğan'a hediye etti.

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, girişimci, önder olan kadın çiftçileri tanıtmak, onların yaptıklarını, ürettiklerini, sorunlarını dile getirmek hem anne hem de üretici olan kırsaldaki kadınları kamuoyunun gündeminde tutarak takdir ve taltif etmek amacı ile her yıl değişik faaliyetlerle 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü kutlamalarının yapılmakta olduğunu açıkladı.

Müdür Düzgün, bu yıl 3.sü düzenlenen Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Ödül Töreni Ankara'da gerçekleştirildiğini açıkladı. Müdür Düzgün törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 16 İlin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, teknik personeller ve kadın çiftçilerin katıldığını söyledi.

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ile ilgili açıklamada bulunan Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün "Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal kadınlar oynamaktadırlar. Kadın çiftçilerimiz tarımsal üretimin her aşamasında yer almakla birlikte daha çok gıda, ürün hasadı, ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun" dedi.

EMİNE ERDOĞAN: “KADINLAR EVDE, İŞTE, TARLADA, HAYATIN HER ALANINDA VAR”

Öte yandan Emine Erdoğan törende yaptığı konuşmasında, tarım alanında kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi vesilesiyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadınların evde, işte, tarlada, hayatın her alanında var olduklarına ve birikimlerini ortaya koyduklarına dikkat çekti.

Emine Erdoğan, kadınların makine, ekipman desteğiyle iş kurmalarının sağlandığını ve hibe programlarından faydalanmaları için pozitif ayrımcılık yapıldığını da belirterek; "İl ziyaretlerimiz sırasında kadınlarımızın çok farklı projelere imza attıklarını görüyor ve onlarla gurur duyuyorum. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzu arttırıyorlar. Kadın elinin değdiği her iş değer kazanıp bereketleniyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi için Ulusal Eylem Planı'nı hazırlayarak girişimciliğin önünü açtığını hatırlatan Emine Erdoğan, kadınların geniş bir yelpazede desteklendiğini, girişimcilik eğitimlerinden proje bazlı çalışmalara kadar kadınlar için yeni imkânların oluşturulduğundan bahsettikten sonra, konuşmasını, "Tüm çiftçi kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutluyor, Anadolu'nun bereketli topraklarının hepimize şifa getirmesini diliyorum. Eli toprak kokan çalışkan kadınlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Hasadınız bol, ürününüz bereketli olsun inşallah." Dedi.

BAKAN FAKIBABA: ''TÜRKİYE'NİN GELECEK PLANLAMALARINDA TARIMIN ÇOK BÜYÜK BİR YERİ VAR”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gelecek planlamalarında tarımın çok büyük bir yeri olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, bu nedenle kadın çiftçilerin projelerinin desteklendiklerini söyledi.

Bakanlığın kapılarının her zaman kadın çiftçilere açık olacağını vurgulayan Fakıbaba: “2 milyondan fazla kadın çiftçiye eğitim veriyoruz ve başarılı olanları ödüllendiriyoruz. Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı 2016 yılı "Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil eden iki ulusal projeden biridir. Yüzde 50 hibeli kırsal kalkınma projelerimizde proje sahibinin kadın çiftçi olması veya tarımsal amaçlı kooperatif ve birlik üyesi olması durumlarında 'ilave puan' veriliyor. Böylece kadın çiftçilerimiz proje seçiminde ön sıralara çıkıyor. Genç Çiftçi Programı kapsamında 30 bin lira hibeyle genç girişimci kadınlara öncelik verilmiştir. 2016 yılında başvurusu onaylanan ve hibe almaya hak kazanan 15 bin çiftçinin yüzde 75'ini kadın çiftçilerimiz oluşturmuştur. Pozitif ayrımcılık değil bu, aslında hak verme olayı. Kadınlarımıza haklarını vermek önemlidir. Ülkemizin, Anadolu'nun kalkınmasını istiyorsak mutlaka ve mutlaka kadınlara önem vermemiz lazım." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.