1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayyum Yönetiminde Vatandaşın Şehrinden Haberi Olmuyor
Kayyum Yönetiminde Vatandaşın Şehrinden Haberi Olmuyor

Kayyum Yönetiminde Vatandaşın Şehrinden Haberi Olmuyor

​​​​​​​İYİ Parti Kars Kurucu İl Başkanı Settar Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayyum yönetimi vatandaşın kentinden habersiz yaşamasına sebep oluyor, dedi.

A+A-

İşte İYİ Parti Kars Kurucu İl Başkanı Settar Kaya’nın o paylaşımı :

Belediyelere Kayyum uygulaması belli ki yönetim sistemimizin bir parçası haline geldi.

Bu durumda, 5393 sayılı belediye kanununu da değiştirmek gerekir. Zira ; mevcut uygulama yasal değildir. Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Aynalı Köşk olayında olduğu gibi, vatandaşın kentinden habersiz yaşamasına neden oluyor.

Örneğin ; söz konusu kanunun 13. Maddesine göre "Herkes ikamet ettiği beldenin hemşehrisidir. Hemşehrilerin belediye karar ve hizmetlerine katılma, belediye hizmetleri hakkında bilgilenme ve belediye idaresinin yardımlarından yararlanma hakları vardır...”

Yine kanuna göre ; "belediye meclisi bünyesinde oluşan ihtisas komisyonlarına toplumun belli kesimlerinin katılma ve görüş bildirme hakkı vardır."

Belediye meclisleri Kayyumla birlikte ortadan kaldırıldığını göre, hemşehrilerin kent hakkındaki çalışmaları takip etme, görüş ve düşünce bildirme hakları da ellerinden alınmış oluyor. Bu durum Anayasa’ya aykırıdır.

İktidar bu yasama yılında durumu yasal bir çerçeveye kavuşturmalıdır. En azından hukuk devleti olmasak da, kanun devleti olalım.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.