1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaymakam Hatam sokak hayvanlarını unutmadı
Kaymakam Hatam sokak hayvanlarını unutmadı

Kaymakam Hatam sokak hayvanlarını unutmadı

Selim Kaymakamı Suat Hatam, gerek kış şartları gerekse de kısıtlama döneminde olunması nedeniyle yiyeceğe eşimi zorlaşan sokak hayvanlarını unutmadı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kovid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonları için alınan sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte sokak hayvanlarının mağdur olmaması için Selim Kaymakamlığınca kedi ve köpeklere mama, güvercinlere buğday verildi. Kaymakam Suat Hatam, soğuk hava şartlarında ve sokağa çıkma kısıtlamalarında yaşamları zorlaşan sokak hayvanları için alınacak küçük önlemlerle hayatlarını kurtarmanın mümkün olduğunu belirtti.

Kaymakam Hatam, “Selim’de sokak hayvanlarını besleme ekipleri kurduk, bu ekiplerimiz düzenli olarak belirlenen noktalara sokak hayvanları için mama ve su bırakıyorlar. Kovid-19 salgınının sadece insan hayatını değil, sokak hayvanlarının hayatını da olumsuz etkilediğinden, sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılarak yiyecek bulmakta zorlanabilecek sokak hayvanlarının aç kalmaması için gerekli tedbirler kaymakamlığımızca alınmaktadır. Bizde sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için Kaymakamlık personeli arkadaşlarımızla hayvanlara yem verdik. Amacımız bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlılığını artırmak, hayatımızın bir parçası olan canlıların yok olmasını önlemek, onların yaşamlarını sürdürmesini sağlamak. Sizde tabağınızda kalan yemeklerle sevimli dostlarımızı mutlu edebilirsiniz.” Diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.