1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ’lü gençlerden sokak hayvanlarına yardım çağrısı
KAÜ’lü gençlerden sokak hayvanlarına yardım çağrısı

KAÜ’lü gençlerden sokak hayvanlarına yardım çağrısı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri sokak hayvanlarına yardım çağrısı yaptı.

A+A-

Gül Adile DAKMAZ

Her Pazar düzenli olarak barınağa gidip sokak hayvanları ile ilgilenen üniversiteli gençler sokak hayvanlarının yardıma muhtaç hayvanlar olduklarını belirterek, vatandaşların bu hususta duyarlı olmaları gerektiğini ve onları yardım kampanyasına destek vermelerini istedi.

“İYİLİK İMKAN DEĞİL, YÜREK MESELESİ”

Üniversiteli gençlerin başlattıkları “Bir Mamada Sen Getir” kampanyasına, Kars Hakimiyet ve Kars Havadis gazetesi aracılığıyla şu açıklamalarda bulundular: “İyilik imkan değil yürek meselesi. Bizi değerli kılan giyindiğimiz pahalı kıyafetler değil insanlığımız. Az çok demeden elimizden gelen ne varsa yapmak için çabalıyoruz. Unutmayalım bizden başka kimseleri yok ve hiçbirinin hayatı bizden daha az kıymetli değil. Hepsi daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyor. Onlara karşı daha duyarlı olalım, unutmayalım ki yaşamak için bizlere muhtaçlar.”

“BİZDEN BAŞKA KİMSELERİ YOK”

Yardım çağrısında bulunan üniversiteli öğrenciler, “Kars’ta adım attığımız yerde sokak hayvanları ile karşılaşıyoruz. Onların bakımsız ve aç olması bizi derinden üzüyor. Ve onları gören Kars halkının da buna duyarsız kalmasını istemiyoruz. Biz sadece mama ve battaniye gibi yardımları kabul ediyoruz. Kimseden bir para beklentimiz yok. Çünkü sokak hayvanları bizim için hassas bir konu. Biz her pazar giderek onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu ihtiyaçlar içerisinde rutin olarak yaptığımız mamalarını verme, onları temizleme yavrularına süt verme gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ama elimizden gelen imkanlar bu kadar. Yaşamak için bizlerden başka çareleri yok. Bizimde duyarlı insanlardan desteğe ihtiyacımız var. Elimiz de hiç mama kalmadığı için kuru ekmek ve makarna ile besleme yaptık. Lütfen yardım çağrılarımıza kulak verin. Ellerinizi bizden esirgemeyin. Çünkü onların bizlerden başka kimsesi yok.” İfadelerini kullandılar.

Her Pazar imkanları doğrulusunda verdikleri destekle duygulandıran üniversiteli gençler, barınak görevlileriyle yaptıkları istişareler sonucunda ihtiyaç listesi çıkarıp buna göre destek beklediklerini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.