1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ'de Kutlu Doğum Konferansı
KAÜde Kutlu Doğum Konferansı

KAÜ'de Kutlu Doğum Konferansı

Kars Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Hz. Peygamber (sav) ve Merhamet Eğitimi" konulu konferans düzenledi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, din görevlisi Kıyasettin Ertano´nun Kur'an-ı Kerim, tilavetiyle başladı.

Programda, "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" konulu sinevizyon gösterisi sunuldu. Gösterinin ardından konuşmacı olarak kürsüye gelen Haseki Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, "Hz. Peygamber (sav) ve Merhamet Eğitimi" konulu konferansı sundu. Hz. Peygamber(sav)´in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini vurgulayan Temel, " Hz. Peygamber (sav)'in gelişi rahmettir. İnsanlar için rahmettir, hayvanlar için, bitkiler için ve bütün canlılar için rahmettir."dedi.

Temel, "Bir insan katil veya maktul olmak zorunda ise başka da çaresi yoksa tabi normalde ikisini de olmamak için çalışır ama illa bir şey olmak zorundaysa her halde maktul olmak katil olmaktan iyidir. Bizim dünyamıza şimdi merhamet lazım, insanlara ulaşmak lazım. Medeniyet, aydınlanma ve çağdaşlık bunlar yaldızdır. Benim nazarımda da sizin nazarınızda da bunların hiçbir anlamı yoktur. Yani üst kattaki komşusuna çıkamayan aya çıksa ne yazar. Çıkmayıversin, evvela komşusunun hatırını sorsun 'aç mısın tok musun' desin? Gönüllere ulaşsın, aya çıkmanın da başka bir emperyalist hesabı var, dünya yetmiyor. Oradan tahakküm edebilirim diye. Böyle bir dünyada Efendimiz (sav)'in merhametine ihtiyaç var. Çok şeyler unutuldu, yardımlaşma unutuldu. Mevlana diyor ki eğer bir insan üşüyorsa herkes üşümelidir. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Mesele budur. Bu anlayışı topluma hâkim kılmalıyız." ifadelerini kullandı.

Programda Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cavit Arslan da bir konuşma yaptı. "Peygamber Efendimiz (sav)'i tam anlamıyla anlamaya ve anlatmaya insanın gücünün yetmediği, kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir gerçektir. Ancak elimizden geldiği kadar Efendimiz (sav)'i anlamaya ve onun örnek hayatından kendi hayatımıza kazanımlar aktarmaya gayret etmeliyiz diye düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Kutlu Doğum Haftası'yla ilgili olarak Efendimiz (sav)'in bir özelliğini tema olarak işleyerek O'nun her yönüyle detaylı olarak tanınmasına vesile olmaktadır. Bu yıl tema olarak, 'Hz. Peygamber (sav) ve Merhamet Eğitimi'nin seçilmiş olması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda sunulan konferansın Peygamber Efendimiz (sav)'i daha iyi anlamamıza vesile olmasını diliyorum." dedi.

Programa Kars Müftüsü İlyas Gümüş ve Belediye Başkan Vekili Cihan Umurberk´in yanı sıra üniversite öğrencileri de katıldı. Program sonunda, konuşmacı Ali Rıza Temel ve din görevlisi Kıyasettin Ertano´ya birer plaket verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.